DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

NK-medailles voor Evi Falkena, Milan Hoogeveen, Bruce Boon en Fleur Pieters

NK-medailles voor Evi Falkena, Milan Hoogeveen, Bruce Boon en Fleur PietersNK-medailles voor Evi Falkena, Milan Hoogeveen, Bruce Boon en Fleur Pieters
Redactie: M.H.

APELDOORN - De eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek voor C- en D-junioren zijn succesvol verlopen voor de deelnemers van Flevo Delta uit Dronten. Evi Falkena won goud, Milan Hoogeveen zilver, Bruce Boon en Fleur Pieters Brons.

Evi Falkena eindigde als eerste op de duizend meter voor meisjes D1 in een tijd van 3:16,10. Het verschil met de nummer twee was ‘slechts 1,82 seconden, maar de nummer drie werd op meer dan tien seconden gelopen.

Milan Hoogeveen eindigde als tweede bij het kogelstoten voor jongens D1 met een afstand van 9.92 meter. Dat was slechts 15 centimeter tekort voor goud.

De meisjes D2 werden derde op de vier keer vijftig meter estafette in 29,50 seconden.

Bruce Boon werd derde bij het polsstokhoogspringen voor jongens D2 met een hoogte van 2,20 meter; slechts tien centimeter lager dan de winnaar. Ook werd hij tweede op de zestig meter horden en tweede bij kogelstoten. Bruce werd gisteren nog uitgeroepen tot sporttalent van het jaar in de gemeente Dronten.

Fleur Pieters eindigde als derde op de 600 meter voor meisjes D2 in 1:45,11.

Flevodelta succesvol op D-spelen

Verslag atletiekvereniging Flevo Delta:

Vandaag 20 januari was het weer zover. De nationale kampioenschappen voor D-junioren in het Omnisport te Apeldoorn. Gelukkig kon de wedstrijd doorgang vinden want afgelopen week had de storm ook de sporthal geteisterd en een deel van de zijkant van de hal
weggeblazen.

De noodreparatie was op tijd klaar maar er werd gedreigd dat het maar 2 graden zou zijn in de hal. Het viel alleszins mee en deels was het zelfs erg warm.

Sanne Schokkenkamp beet vandaag het spits af en liep een goede 60 mh maar verstapte zich bij de laatste horde en verzwikte haar enkel. Tot overmaat van ramp was er met de tijdwaarneming iets mis en moest de race overgelopen worden. Op karakter en met een ingetapete enkel liep ze toch weer een goede race in 12.49 sec.

Ook Rowan Tiemes liep de 60mh in een keurige 12.55 sec. Rowan deed ook mee met
kogel en stootte daar 5.93 m. Samen met Jorian Reijnders, Coen Bloemberg en Ruben Scholte liep hij ook de 4x50 m estafette en wel in een nieuw CR van 31.06 sec.

Ook de meisjes (Irene Doeze Jager, Evi Falkena, Miriam Felix en Fleur Pieters) liepen een nieuw CR op de 4x50 m estafette ondanks een haperende vierde wissel. Met hun tijd van 29.50 sec werden ze zelfs derde en hadden de nationale titel kunnen pakken als de wissel normaal was verlopen.

Miriam Felix liep net geen PR op de 60 m met haar 9.10 sec. Naast de estafette en de 60 m deed ze ook nog mee met verspringen en sprong daar 4.03 m.

Milan Hoogeveen en Bruce Boon plaatsen zich eenvoudig met een enkele stoot rechtstreeks voor de finale bij het kogelstoten. Milan pakte daarin het zilver bij de JD1 met een prachtige stoot van 9.92 cm en maar 14 cm achter het goud. Ook Bruce bij de JD2 ging met het zilver aan de haal door een nieuw CR te stoten van 11.64 m.

Milan haalde ook de finale op de 60 m en werd daarin achtste na in de series zijn beste tijd van 8.70 sec te hebben gelopen. Bruce haalde de finale van de 60 mh en werd daarin tweede. Hij liep in de halve finales een nieuw CR van 9.75 sec.

Yaasir Albojaddaine liep een geweldige 600 m in 1.53.27 min waarmee hij vijfde werd bij de JD1. Jaap deed het goed op de 1000 m met een nieuw PR van 3.28.30 min.

Bij de MD2 was het Fleur Pieters die de bronzen medaille binnenhaalde op de 600 m in een nieuw CR van 1.45.11 min. Evi Falkena deed het nog beter en werd Nederlands kampioen op de 1000 m bij de MD1 in een nieuw PR van 3.16.10 min.

De 1000 m werd ook gelopen door Kim Remijn. Zij deed dat in een nieuw PR van 3.45.28 min. Kim stond eerste reserve bij hoog maar mocht toch deelnemen en evenaarde daar met een 1000 m in de benen toch haar PR met een sprong van 1.20 m.

Bruce sprong ook hoog maar dan met een polsstok. Hij kwam tot 2.20 m en behaalde daarmee een derde plaats.

Al met al een fantastische dag van al deze Flevodelta D-junioren onder toeziend oog van massaal meegekomen supporters in de vorm van opa's, oma’s, vaders, moeders, broers en zussen. Maar liefst 7 medailles werden er behaald naast de vele persoonlijke en clubrecords.

En niet alleen waren er de hele mooie prestaties maar ook heel veel plezier bij de atleten. Bedankt voor deze mooie dag!

Johan en Roland