Zondag, 28 april 2024

Oefenvoetbal: asv Dronten geeft voorsprong weg, Swift verliest nipt

Jodi de Boer scoorde zaterdag.
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Asv Dronten en Swift '64 zijn dinsdagavond in oefenwedstrijden niet tot een zege gekomen. Dronten speelde op bezoek bij Hierden met 3-3 gelijk, terwijl Swift met 0-1 onderuit ging tegen tweedeklasser Be Quick '28.

Het leek er voor asv Dronten prima uit te zien in Hierden, want de ploeg nam voor de rust al een 0-3 voorsprong. Jodi de Boer opende na zes minuten de score, waarna Yordi Schols binnen twintig minuten de marge verdubbelde. Martijn Timmer deed er daarna nog een schepje bovenop en daarmee leken de Drontenaren de zege wel binnen te hebben.

Het bleek anders, want Hierden kwam in de tweede helft nog langszij. Kort na rust volgde de 1-3, uit een penalty werd het al vrij rap 2-3 en uiteindelijk eindigde het zelfs nog in een gelijkspel. Een eigen treffer zorgde voor een 3-3 eindstand.

Swift verliest van Be Quick '28

Swift '64 speelde op eigen veld een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Be Quick '28 uit Zwolle. Het publiek zag één treffer en die werd in de tweede helft gemaakt door de Zwollenaren. Het eindigde in 0-1.