Zondag, 22 september 2024

Oefenwedstrijden: Swift krijgt pak slaag van Urk 2, BAS wint in Heerde

Patrick Woud (BAS Voetbal)
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Swift '64 heeft dinsdagavond een flink pak op de broek gehad van Urk 2. De ploeg van trainer Arjan ten Hove ging op Urk met liefst 7-1 onderuit. Competitiegenoot BAS boekte wel een zege, de Biddinghuizenaren waren met 2-3 te sterk voor zondagclub Heerde.

Swift miste op Urk veel spelers en mede daarom trad de derdeklasser met veel andere namen aan. Bij rust stonden de gasten al met 2-0 achter en daarna ging het van kwaad tot erger. In totaal moest Swift liefst zeven tegengoals slikken, terwijl het zelf slechts één keer iets terug wist te doen. Kevin Veger redde kort voor het einde de eer, maar de pijn verminderen deed het niet. Het eindigde in een beschamende 7-1.

Drie keer is scheepsrecht voor BAS

BAS ging op bezoek in Heerde en kwam daar voor de rust op voorsprong door een goal van Patrick Woud. De thuisploeg kwam echter langszij, maar via opnieuw Woud nam BAS in de tweede helft wederom de leiding. Toch lieten de Biddinghuizenaren het toe dat Heerde weer terugkwam, maar een derde voorsprong was voldoende voor de zege. David van Dijk was het eindstation van een prima aanval en hij zorgde voor de winnende 2-3.