DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ontluisterende nederlaag brengt kampioenskansen ASVD Korfbal in gevaar

Ontluisterende nederlaag brengt kampioenskansen ASVD Korfbal in gevaar
Wouter Neutel
Foto: ASVD (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,We hebben ons zelf ten doel gesteld om te gaan voor het kampioenschap. Blijkbaar legt dat toch nog een te grote druk op het team’’, concludeerde korfbalcoach Wilbert Leendertse van ASVD na de ontluisterende 18-24 nederlaag tegen Rigtersbleek.

ASVD korfbal hervatte zaterdag als een van de vier koplopers de veldkompetitie thuis tegen Rigtersbleek uit Enschede. De omstandigheden waren ideaal: geen wind, maar ook geen regen en het tweede team had in de ‘voorwedstrijd’ eenvoudig gewonnen van Rigtersbleek 2.

Te tam

Toch inspireerde dit alles ASVD niet tot grote daden. Het fysiek sterke Rigtersbleek nam vanaf minuut één het heft in handen. ASVD verdedigde te tam en was zelf aanvallend na één schot de bal kwijt. Dat had te maken met de lengte van de tegenstander. Alle heren waren bijna een kop groter en daardoor hadden de Drontenaren weinig reboundkracht.

De ruststand van 9-16 sprak boekdelen. In de tweede helft waren er momenten dat ASVD kon terugkomen in de wedstrijd. Maar goedlopende aanvallen werden afgewisseld met aanvallen waarin op het verkeerde moment werd geschoten. Na 70 minuten stond er een 18-24 eindstand op het scorebord en daar viel niets op af te dingen.

‘Not amused’

Trainer/coach Wilbert Leendertse was ‘not amused’: ,,Al denk ik wel dat dit Rigtersbleek nog wel meer teams uit de top vier gaat verslaan.’’

Ondanks de nederlaag blijft ASVD meedoen om het kampioenschap. Dan moet er de komende week echter wel gewonnen worden van NKC uit Nijverdal, dat met verrassend grote cijfers onderuit ging tegen EKVA uit Almere.

Scores ASVD

  • Lieke Beckerman 3
  • Selwin Edzes 3
  • Wouter Neutel 3
  • Marcha van der Hoop 3
  • Johanneke Kievit 2
  • Vincent van Bussen 2
  • Ingrid de Boer 2