DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Opnieuw een kleuren-hardloopevement in het centrum van Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - Voor de tweede keer wordt er in het centrum van Dronten een kleuren-hardloopevenement gehouden. De jeugd tot 18 jaar kan op vrijdag 14 september om 17 uur gratis meedoen. Start en finish zijn op het Meerpaalplein.

Vorig jaar hielden de buurtsportcoaches van Sport in Dronten voor de eerste keer zo’n evenement (zie video). Dat gebeurde bij de aftrap van het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in de gemeente Dronten. Zo’n 270 kinderen deden mee.

Dit jaar wordt de loop gehouden als start van de activiteiten rond de Nationale Sportweek. Buurtsportcoach Maarten van Erp: „We kregen het afgelopen jaar veel positieve reacties en daarom wilden we graag een vervolg geven aan het evenement.”

Kortere route

De route is korter dan in 2017. Deelnemers kunnen meerdere rondes lopen binnen het half uur zodat ze zelf beslissen hoeveel kilometer ze lopen.

„We hebben de route aangepast om ook voor de jongsten aantrekkelijk te zijn. De route is nu één kilometer lang. Voor de deelnemers die meer kunnen lopen is er de mogelijkheid om meerdere rondes te lopen”, aldus Van Erp, „Na een half uur sluit het parcours en kunnen de laatsten hun ronde afmaken.”

Aanmelden

Aanvang: vrijdag 14 september 2018 17:00