DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Penningmeester Flevo Delta ‘belazert’ de club voor heel groot bedrag

Penningmeester Flevo Delta ‘belazert’ de club voor heel groot bedrag
Atletiekbaan Flevo Delta
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Atletiekvereniging Flevo Delta heeft de leden in een brief op de hoogte gesteld van malversaties door de penningmeester. Deze zou een heel groot bedrag van de vereniging hebben gebruikt voor privédoeleinden. Volgens de brief heeft de penningmeester de club “al jaren belazerd”.

De zaak kwam aan het rollen toen de kascommissie het advies gaf de jaarrekening over 2015 niet goed te keuren. Tijdens de gesprekken die daarop volgden kwam de penningmeester met een bekentenis.

Bekentenis

In de brief aan de leden schrijft het overgebleven deel van het bestuur: ,,De penningmeester heeft op 18 april een een deel van het bestuur gemeld dat, in zijn woorden, hij de vereniging, en vooral ook zijn medebestuursleden, al jaren belazerd heeft: "Dit in die zin dat ik geld van de vereniging voor eigen privé-doeleinden gebruikt heb. Het gaat om een heel groot bedrag (…). Het bedrag dat in de balans stond voor banksaldo's was fout en hierdoor was het bedrag voor openstaande facturen ook weleens aangepast.”’’

Na gesprekken met juristen, de Atletiekunie, de Kamer van Koophandel en de banken is de penningmeester op non-actief gesteld en er is een gesprek gevoerd met de politie. ,,Op grond van onze eerste analyses, is het nu al duidelijk dat de omvang van de verduistering inderdaad zeer fors is’’, meldt de brief.

Onderzoek loopt nog

Voorzitter Remco de Maaijer is voorzichtig met het doen van uitspraken: ,,In de brief staat alles wat we nu kunnen zeggen. Het onderzoek loopt en daarom is het niet verstandig om dingen die ik denk te weten te delen met de krant. Het kan best zijn dat later blijkt dat het toch anders zit.’’

,,Ik verwacht dat er de komende tijd meer duidelijk wordt. Op dit moment zitten we nog in de fase van het in kaart brengen wat er precies gebeurd is’’, vervolgt de voorzitter. Op 10 mei houdt de club een extra ledenvergadering over dit onderwerp. ,,Wij vinden het belangrijk dat de leden geïnformeerd worden’’, aldus De Maaijer.

Saamhorigheid

,,Wij spreken de hoop uit dat we als leden, atleten, trainers en vrijwilligers met de inzet en saamhorigheid die ons zo kenmerkt de problemen die ontstaan zijn zo goed als mogelijk oplossen in het belang van de toekomst van onze vereniging’’, zo besluit het bestuur de brief aan de leden.

Dit verwacht je niet maar bij iedere vereniging kan dit gebeuren. Daarom is de kascontrolecommissie zo belangrijk. Veel sterkte voor jullie
Janet aalderink | zondag 1 mei 2016 12:43