DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten kan wat verwachten: "'t Harde wil vast iets rechtzetten"

Reaal Dronten kan wat verwachten:
Reaal-trainer Carl Aventurin.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Reaal Dronten treft zaterdag 't Harde en dat is een partij die herinneringen oproept. Van dik een jaar geleden bijvoorbeeld, toen beide teams in de nacompetitie om een plaats in de derde klasse speelden. Het werd een memorabele middag.

Het was aan het eind van het seizoen 2016-2017, toen Reaal en 't Harde in de finale van de nacompetitie gingen bepalen wie er derdeklasser zou worden/blijven. In Dronten won 't Harde met 3-4, maar een week later waren de rollen omgedraaid. Na een zenuwslopende partij won Reaal in de verlenging met 2-4, waardoor het promoveerde. "Wat dat betreft hebben ze vast iets recht te zetten. Ik kan me voorstellen dat het nog gevoelig ligt", vertelt Reaal-coach Carl Aventurin.

Blessuregevallen

De trainer heeft op dit moment echter hele andere zaken in zijn hoofd. Zijn selectie kende de laatste weken namelijk wat blessuregevallen en mede daardoor werd er twee keer op rij verloren. "We hebben een stapje terug moeten doen, maar het vrije afgelopen weekend heeft ons goed gedaan. We hebben deze week aan een plan kunnen werken en we gaan morgen zien of het werkt. We gaan in ieder geval iets anders doen", is Aventurin eerlijk.

Hij verwacht niet zo'n doelpuntenspektakel als destijds in de nacompetitie om promotie. "'t Harde zal het initiatief nemen en de wedstrijd misschien wel zo snel mogelijk willen beslissen. Voor ons moet het blijken of het concept uitpakt en is het belangrijk om te winnen. We willen aanhaken bij de kopgroep", stelt de coach, die in ieder geval geen beroep kan doen op Ruben Geerts en Jeffrey van den Brakel. Eerstgenoemde is sowieso tot en met de winterstop uitgeschakeld, terwijl Van den Brakel geniet van een vakantie.

Volledig programma

14.30 uur BAS - Oene

14.30 uur 't Harde - Reaal Dronten

15.00 uur Swift '64 - Hattem

17.00 uur asv Dronten - Go Ahead Kampen