DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Roeivereniging Dronten’17 is begonnen met lessen: „Verbaasd over snelheden”

Roeivereniging Dronten’17 is begonnen met lessen: „Verbaasd over snelheden”
Roeilessen in Dronten.
Foto: RVD'17
Redactie: M.H.

DRONTEN - De vorig jaar opgerichte Roeivereniging Dronten’17 is daadwerkelijk van start gegaan. Zeventien leden vanaf 12 jaar volgen inmiddels lessen vanaf de tijdelijke locatie bij de survivalvereniging. „Ze pakken het snel op, vinden het heel leuk en zijn verbaasd over de snelheden die ze nu al halen”, zegt voorzitter Willem Jan Noordzij.

Nadat de roeivereniging eind mei bij de notaris is geweest voor de officiële oprichting, is er een bankrekening geopend. Daarmee is aan een volgende voorwaarde voldaan om subsidie te kunnen krijgen van de gemeente Dronten.

Uitgebreid traject

„We hebben weer een gesprek gehad met de gemeente over de locatie en de subsidie”, blikt Willem Jan Noordzij terug, „Dat is op zich heel goed verlopen. We hebben een toezegging voor een subsidie van 15.000 euro, dus dat komt wel goed. Voor de locatie moeten we een heel uitgebreid traject doorlopen, zo werkt dat nu eenmaal bij de overheid.”

Bij de provincie Flevoland hoopt RVD’17 het voor elkaar te krijgen dat de steiger bij de survivalvereniging kan worden aangepast: „Die steiger is voor ons te hoog om in de boot te kunnen stappen. Daar moeten we uit veiligheidsoverwegingen op de één of andere manier een oplossing voor zien te vinden”, zegt de voorzitter.

Roeivereniging Dronten'17