DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ryan Nijboer kan in Haren plaatsing voor ‘National Final’ in Markthal veilig stellen

Ryan Nijboer kan in Haren plaatsing voor ‘National Final’ in Markthal veilig stellen
Ryan Nijboer.
Foto: ABN AMRO World Tennis Tournament
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ryan Nijboer heeft tijdens het toernooi voor de ITF World Tennis Tour in Oldenzaal in de halve finale verloren van Jesper de Jong. Daardoor is hij zijn koppositie voor de ‘National Final’ kwijtgeraakt. Toch kan de Drontenaar de komende week in Haren deelname aan deze finale veilig stellen.

Nijboer verloor in Oldenzaal in drie sets van Jesper de Jong: 4-6, 6-1 en 4-6. Deze week moest hij tijdens een toernooi in Poznan (Polen) in de eerste set van de eerste ronde opgeven. Hij stond op dat moment met 5-1 achter tegen Maciej Rajski uit Polen.

Tennistalenten

De komende week wordt in Haren de tweede editie van het 15.000 dollartoernooi voor mannen en vrouwen gehouden. Tijdens dit proftoernooi komen verschillende jonge Nederlandse tennistalenten in actie.

Het ITF-toernooi is de laatste mogelijkheid voor spelers om punten te verzamelen voor de Red Bull Next Gen-ranking. De top drie van die ranglijst speelt in september een toernooi in de Markthal in Rotterdam. Daar strijden ze om een prijzenpot van 2.500 euro èn een wildcard voor een het prestigieuze Next Gen-toernooi in Milaan.

Next Gen ranking

  1. Jesper de Jong 128
  2. Ryan Nijboer 118
  3. Amadatus Admiraal 81
  4. Bart Stevens 73
  5. Michiel de Krom 70
  6. Zachary Eisinga 58
  7. Dax Donders 36
  8. Roland Stuurman 34
  9. Alex Deckers 33
  10. Lodewijk Weststrate 26