DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Shoganai mag van gemeente verhuizen naar de Jupiterweg

Shoganai mag van gemeente verhuizen naar de Jupiterweg
Foto: Shoganai Judo Dronten
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente wil het voormalige schoolpand aan de Vierlander in Dronten-west slopen. Dit pand wordt momenteel gebruikt door stichting Shoganai. De gemeente en de judoërs zijn het inmiddels eens geworden over een verhuizing naar de Jupiterweg 20.

Het pand aan de Jupilerweg wordt sinds de verhuizing naar Het Perron niet meer gebruikt door het Ichthus College. Het bestuur van Shoganai vindt het onderkomen ‘uitermate geschikt’ als clubgebouw en is akkoord gegaan met een huurovereenkomst.

Woningbouw Jupiterweg

Die overeenkomst geldt voor tien jaar. Langer vindt de gemeente niet gewenst, want dan zou het pand gerenoveerd moeten worden. Ook wil de gemeente vanaf 2030 de handen vrij hebben. Tegen die tijd bestaat de mogelijkheid dat de hele scholenzone aan de Jupiterweg vrijkomt voor bijvoorbeeld woningbouw.

De gemeente streeft ernaar dat Shoganai deze zomer verhuist. In het najaar kan dan het semipermanente gebouw aan de Vierlander worden afgebroken. Shoganai gaat de gemeente een maandhuur van iets meer dan duizend euro betalen.