DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Strandvolleybal in Swifterbant zit bomvol: „Morgen hopelijk weer zo’n dag”

Strandvolleybal in Swifterbant zit bomvol: „Morgen hopelijk weer zo’n dag”
Beachvolleybal in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Volleybalvereniging Swift’64 heeft een succesformule te pakken met haar strandvolleybaltoernooi tijdens het Julifeest. Zowel gisteren als vandaag kon er geen team meer bij. „Schitterend”, glundert organisatievoorzitter Christian de Vrie, „Morgen hopelijk weer zo’n zelfde dag: weer volle bak en hopelijk weer net zulk lekker weer.”

Hoe loopt het?

Christian van de Vrie: „Prima. Om acht uur waren we hier om alles met een man of zes, zeven op te bouwen. Om kwart voor tien stond alles klaar en om tien uur zijn we gestart met de eerste wedstrijden.”

Gisteren is er toch ook al gevolleybald?

„Ja, gisteren hadden we voor de tweede keer een scholentoernooi. Ik zit daar niet in de organisatie, maar ik heb gehoord dat er 17 teams waren. Dat betekent dat er zestig of zeventig kinderen aan het volleyballen waren op drie veldjes. Prachtig toch?”

Hoeveel deelnemers hebben jullie vandaag?

„We hebben 28 recreantenteams en 7 pro-teams. Morgen weer hetzelfde. Voor de zaterdag zaten we vier weken geleden al vol en morgen zit het precies vol.”

Hoe komt het dat er zoveel belangstelling is?
„Ja… dat is altijd moeilijk te zeggen. We proberen een leuk evenement neer te zetten om een relaxte manier. Iedereen heeft er lol in en dan komen ze het volgend jaar weer terug. Hoe dat precies komt, ja dat is moeilijk.”