DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift’64 voetbalt beter dan BAS, maar moet genoegen nemen met puntje

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - BAS en Swift’64 hebben vanavond niet kunnen profiteren van de nederlaag van koploper ESC (4-0 tegen ZAC). De streekderby eindigde 1-1 en daar was BAS het meest blij mee. Swift had het betere van het spel, zonder heel veel kansen te creëren.

Swift’64 had het meeste balbezit in de derby met als inzet de koppositie. Het was echter Mark Schaap die namens BAS in de 23ste minuut de 1-0 scoorde. Vanaf dat moment beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en lange halen. Swift kon het vele balbezit niet in kansen omzetten.

Thim Verhoeven

Na de pauze drong de ploeg van trainer Patrick Posthuma nog meer aan en kwam er zo nu en dan iets dat op een kansje leek. Nadat Thim Verhoeven voor de 1-1 had gezorgd, had dezelfde Verhoeven de 1-2 op de schoen. Hij faalde echter en daardoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Door dit resultaat blijft ESC koploper. Net als Swift hebben de Elburgers 33 punten. BAS volgt met één punt achterstand en een wedstrijd minder gespeeld. Zwolsche Boys staat op 31 punten.

BAS Voetbal - Swift'64 1-1

Videoverslag Swift'64