DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift’64 wint oefenwedstrijd in Spanje met 3-0: „Vreselijk veel plezier gehad”

Redactie: M.H.

TORREVIEJA (Spanje) - „Het gaat hier uitstekend, zeker als ik de weerberichten uit Nederland lees.” Trainer Patrick Posthuma is met de selectie van Swift’64 op trainingskamp aan de Spaanse kust en vermaakt zich daar opperbest. De oefenwedstrijd tegen het hoogste jeugdteam van het lokale Torrevieja werd gisteravond zelfs met 0-3 gewonnen.

Vorig jaar verloor Swift kansloos met 3-1 van dezelfde tegenstander. Deze keer stond het bij rust nog 0-0. Robin Posthuma zorgde met een kopbal uit een corner voor de 0-1 en in de slotfase liep de ploeg uit Swifterbant uit naar 0-3 door goals van een gastspeler en Dave van Mook.

Swift had de hulp van drie gastspelers ingeroepen omdat de ploeg niet helemaal compleet naar Spanje is afgereisd. Een Spaanse oud-Drontenaar was daarom de ploeg met twee vrienden komen versterken.

Drie gastspelers

Swift’64 verblijft weliswaar met een flinke groep van 24 man in Spanje, maar had ook enkele thuisblijvers. „Een paar jongens konden vanwege studie en werk geen vrij krijgen”, legt Posthuma uit.

De hulp van het trio Spanjaarden kwam dan ook als geroepen: „Want we hebben best een intensieve week gehad en je kunt je voorstellen dat er relatief weinig wordt geslapen.”

Lekker in het zonnetje

„We lopen hier lekker in het zonnetje, het is hier twintig graden”, geniet de trainer, „We hebben echt een perfect trainingskamp gehad. We hebben een heel programma afgewerkt en zijn altijd bezig geweest. Was het niet met trainen, dan was het wel met bowlen, zwemmen, padeltennis en noem maar op. We hebben lekker gewerkt, keihard getraind en een goede oefenwedstrijd gespeeld.”

„Wat het belangrijkste is: we hebben gewoon vreselijk veel plezier gehad en enorm veel gelachen met elkaar”, concludeert de trainer.

Kampioenschap

Er is dus een goede basis gelegd voor het kampioenschap? „Haha, nu ga je meer weer dingen in de mond leggen”, antwoordt Patrick Posthuma, „Maar we lopen er niet voor weg. We staan niet voor niks bovenaan en we gaan er alles aan doen om die positie te behouden.”

„We hebben afgesproken dat we kijken naar het proces. Uiteindelijk hebben we heus wel een doelstelling voor wat betreft het resultaat. Dat resultaat kan alleen pas behaald worden als het proces goed doorlopen wordt en dáár gaan we ons stinkende best voor doen.”

Swift’64 vliegt vanavond vanuit Alicante terug naar Nederland.