DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tennisclub ATC Swifterbant wil bij start nieuw seizoen leden terugwinnen

Tennisclub ATC Swifterbant wil bij start nieuw seizoen leden terugwinnen
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Tennisvereniging ATC Swifterbant opent komende zondag (3 april) het nieuwe seizoen. ,,Wij zijn enthousiast op zoek naar nieuwe potentiële leden’’, zegt voorzitter Anka Posthuma bij de aankondiging van tal van activiteiten op de openingsdag.

,,Het is lastig om ons ledenaantal stabiel te houden, laat staan uit te breiden’’, aldus de voorzitter, ,,Omdat we een relatief kleine vereniging zijn, met een eigen park wat ook helemaal door eigen vrijwilligers wordt onderhouden, zijn we genoodzaakt ons ledenaantal op niveau te houden om te kunnen overleven.’’

,,Door de recessie de laatste jaren, hebben we gemerkt dat er veel ‘slapende’ leden hebben opgezegd.’’ De club is daarom op zoek naar nieuwe leden en vraagt aandacht voor de opening van het seizoen op 3 april.

Jeugdprogramma

Zondagochtend is er van 9 tot 12 uur een jeugdprogramma. De jongste tennissers spelen dan hun competitiewedstrijden. Deze serie wedstrijden wordt de ‘worldtour’ genoemd en krijgt in Swifterbant het thema Monte Carlo.

,,De ontvangende vereniging kleedt het park aan in stijl en maakt daarbij traktaties die aansluiten bij het thema. Op deze manier van competitie spelen reizen de kinderen ‘fictief’ de hele wereld over.’’

Ook voor niet-leden is er van alles te beleven. ,,Bezoekende kinderen kunnen zien hoe gezellig en leuk tennis is’’, vertelt Anka Posthuma. Een tennisleraar geeft een clinic, er is een springkussen en er zijn pannenkoeken.

's Middags de volwassenen

Voor de volwassenen is er van 13 tot 17 uur een inlooptoernooi voor zowel leden als niet-leden. Ook hier is een tennisleraar aanwezig om nieuwe mensen op te vangen en wat kneepjes bij te brengen. Tussen half twee en half drie is er een clinic ‘maak kennis met tennis’.

Klif 18 is aanwezig om rackets te bespannen en er zijn aanbiedingen voor nieuwe leden.


Van: zondag 3 april 2016 09:00Tot: zondag 3 april 2016 17:00