DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Thomas de Lange, Rick Meijer, Juliana Ebbens en Jens Verbeek op weg naar NK schaatsen

Thomas de Lange, Rick Meijer, Juliana Ebbens en Jens Verbeek op weg naar NK schaatsen
Leisure World Skating Club
Foto: ©FotostudioWierd
Redactie: M.H.

DRONTEN - Vier schaatsers uit Dronten doen dit weekeinde mee aan de selectiewedstrijd voor het NK allround schaatsen voor C-junioren in Groningen. Het zijn Thomas de Lange, Rick Meijer, Juliana Ebbens en Jens Verbeek.

Het viertal schaatst bij de vereniging Leisure World Skating Club. Deze club is zeven jaar geleden begonnen met elf leden en telt er nu al ongeveer 250. In eerste instantie waren het vooral pupillen en inmiddels zijn er ook junioren die het regionaal en landelijk goed doen.

Negen uitnodigingen

Acht C-junioren en één B-junior van de vereniging zijn uitgenodigd voor de selectiewedstrijd voor het NK van zaterdag in Groningen. Daarvan komen er vier uit Dronten. Zij maken deel uit van in totaal 64 uitgenodigde C-junioren. De top vijf plaatst zich voor het NK in Enschede, de eerstvolgende 14 van het klassement worden uitgenodigd voor een landelijke selectiewedstrijd in Den Haag.

„We merken dat veel en consequent trainen beloond wordt”, aldus Leisure World Skating Club, „Deze groep staat drie avonden per week op het ijs, één maal per week een krachttraining en dan nog de wedstrijden in het weekeinde.