DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Twee nederlagen in vier dagen voor zaalvoetballers ASVD

Twee nederlagen in vier dagen voor zaalvoetballers ASVD
Foto: © Gert Buchner
Redactie: M.H.

DRONTEN - Door twee nederlagen in in vier dagen zijn de zaalvoetballers van ASVD afgezakt naar de negende plaats in de hoofdklasse F. Maandag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen ’t Hoekje in Oldenzaal.

Vrijdag traden de Drontenaren aan tegen Almelo Futsal Combinatie 2. ASVD hoopte de stijgende lijn door te zetten van een week daarvoor tegen HHC. De ploeg speelde goed en kreeg veel kansen, doch deze bleven onbenut. De tegenstander scoorde vier keer en de tegengoal van Peter Zuidema was niet voldoende: 4-2 verlies.

Thuis tegen IFC Zwolle 2

Maandag volgde de thuiswedstrijd tegen IFC Zwolle 2. ASVD had een aardige ploeg op de been gekregen, maar IFC zette hoog druk en ASVD kwam er in de beginfase nauwelijks aan te pas. Na de 0-1 overleefde ASVD nog wat kansen door goed keeperswerk van Stefan van Elp.

De thuisploeg ging wat rustiger voetballen en uiteindelijk schoot de opkomende Erik de Weerd de bal via onderkant lat in de kruising: 1-1. Daarna was het weer de beurt aan IFC. Ruststand: 1-3.

In de tweede helft ging ASVD aanvallender voetballen en kwamen er ook kansen. Het leidde tot de 2-3. Er werden echter ook grote kansen gemist en IFC Zwolle ging beter met de mogelijkheden om. Eindstand: 2-6.