DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 mei 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tweede padelbaan van BAS precies op tijd klaar: „Ruim duizend euro per lid”

Tweede padelbaan van BAS precies op tijd klaar: „Ruim duizend euro per lid”
Het Pinkstertoernooi in Biddinghuizen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - BAS Tennis & Padel heeft sinds woensdag twee padelbanen. De tweede baan is dit voorjaar aangelegd en kwam precies op tijd voor het jaarlijkse Pinkstertoernooi. „Kijk eens hoe het eruit ziet…”, glundert voorzitter Herman Stegeman, „Schitterend!”

De eerst padelbaan in Biddinghuizen werd twee jaar geleden geopend. Herman Stegeman: „We hebben in het begin gedacht: is het een hype? Gaat het doorzetten? Maar het loopt in Biddinghuizen dusdanig goed, dat we een tweede baan hebben kunnen neerleggen.”

65.000 euro per stuk

De padelbanen kosten zo’n 65.000 euro per stuk. De eerste is volledig door de vereniging betaald. De tweede tot nu toe ook. Het bestuur heeft achteraf een subsidieverzoek ingediend en hoopt dat dit niet te laat was. „Dat ligt nu bij wethouder Ton van Amerongen”, wacht Stegeman af.

Zijn vereniging heeft een kleine 120 leden. Mocht de overheid niets bijdragen, dan bedragen de kosten van de padelbanen ruim duizend euro per lid. De voorzitter legt uit dat het betaald kan worden, doordat de accommodatie indertijd voor een symbolisch bedrag van de gemeente is overgenomen en dat daarbij ook het onderhoud voor een kleine dertig jaar is afgekocht.

Netjes opgespaard

Dankzij een zuinige penningmeester en een onderhoudscommissie die het groot onderhoud van de banen keer op keer weet uit te stellen, staat de vereniging er financieel goed voor. „We hebben dat geld voor de padelbanen netjes opgespaard”, aldus Herman Stegeman.

Aan het Pinkerstertoernooi doen 157 sportievelingen mee, waarvan de helft tennis en de andere helft padel. De voorzitter is dan ook blij met de tweede padelbaan: „Daardoor kunnen we nu een volwaardig padeltoernooi organiseren.”