Vrijdag, 20 september 2024

Van Maanen brengt asv Dronten op de valreep een punt

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – Asv Dronten lijkt tegen SC Genemuiden opnieuw veel complimenten te krijgen, maar daar niets aan over te houden. Totdat Chris van Maanen in de ploeg komt en met een heerlijke slalom in kansrijke positie komt. Hij schiet, schiet raak en zorgt voor een verdiende 2-2.

Qua voetbal was het niet verdiend, maar de inzet die asv Dronten op de mat legde verdiende wel een positief resultaat. De Drontenaren vochten voor iedere meter en maakte het Genemuiden daardoor bijzonder lastig. “Ik denk dat wij de betere kansen hadden”, vindt trainer Raymond Schuurman, die Niek Telgen na dik een half uur de score zag openen.

Makkelijke strafschop

Het lukte echter niet om die voorsprong naar de rust te brengen. Rik Breemhaar kreeg kort voor rust de bal tegen zich aan geschoten en de scheidsrechter beoordeelde dat als hands. Het gevolg? Een penalty, die door Omar Kavak netjes werd ingeschoten. “Dat is een beetje pech, ook omdat het net voor de rust is. Als je met 1-0 de rust haalt, moet Genemuiden nog meer komen. Dat was voordelig geweest”, zegt Schuurman.

In de tweede helft waren de kansen in eerste instantie op één hand te tellen. Genemuiden wist via invaller Job van Dalfsen te scoren en leek daarmee een moeilijke middag alsnog met drie punten te bekronen. Maar dat lukte niet, vooral omdat Schuurman besloot Chris van Maanen als stormram in te brengen. Dat sorteerde effect.

Van Maanen de man

Een minuut voor tijd verlengde Jodi de Boer een bal richting Van Maanen, die op snelheid zijn tegenstander de baas was. Hij kapte vervolgens naar binnen en haalde zonder na te denken uit. In de korte hoek verdween de bal achter Genemuiden-doelman Albert Flier: feest. Schuurman: “Als je zo wisselt, dan hoop je dat het zo gaat. Prachtig.”