Vrijdag, 20 september 2024

VIDEO | Asv Dronten had zomaar kunnen winnen van koploper Flevo Boys: „Te slordig"

Redactie: M.H.

EMMELOORD - Door een doelpunt meteen na rust heeft Asv Dronten met 1-0 verloren van koploper Flevo Boys. Dat gebeurde na een eerste helft, waarin de Drontenaren duidelijk het beste van het spel hadden. Ook na die 1-0 gaf Asv Dronten verdedigend nauwelijks iets weg, maar leidde het opportunistische aanvalsspel ook niet meer tot veel mogelijkheden.

Op een koud sportpark Ervenbos trof Asv Dronten een apathisch Flevo Boys en dat bood de middenmoter uit Dronten een mooie kans op een stunt in de provinciale derby. Ricardo Talu was in de negende minuut het dichtst bij een doelpunt. Hij faalde alleen voor keeper Rodney Rosink. Niek Telgen had na ruim een half uur een mooie schotkans. Toen ook die er niet in ging, bleef het tot de rust 0-0.

Meteen na rust

Meteen na rust sloeg Flevo Boys toe, op het moment dat Asv Dronten nog niet bij de les leek. De speaker riep Aran Nijboer tot doelpuntenmaker uit, maar misschien was het ook wel een eigen doelpunt.

De gasten herpakten zich, hielden verdedigend de gelederen gesloten, doch bakten er aanvallend niet zo veel meer van. Alhoewel het inbrengen van Kevin van der Vlag als stormram iets meer gevaar opleverde, viel er op de uiteindelijke nederlaag dan ook niet veel af te dingen.

Middenmoot

Asv Dronten staat nu vijfde met tien punten achterstand op de nummer vier (WHC). Het lijkt erop dat de ploeg van trainer Raymond Schuurman de rest van het seizoen veroordeeld is tot middenmootvoetbal.

DeDrontenaar.nl sprak na afloop met Asv Dronten-doelman Eser Elmali.