Donderdag, 19 september 2024

VIDEO | En wéér is BAS-aanvaller Mike Geres kort voor tijd matchwinner tegen Swift’64: 1-0

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Eerder dit seizoen scoorde Mike Geres in Swifterbant in blessuretijd de beslissende 1-2 tegen Swift’64. Vanavond maakte dezelfde BAS-aanvaller vijf minuten voor tijd opnieuw de winnende goal: 1-0.

De derby in de derde klasse was voor rust van bedenkelijk niveau. Wel was de thuisploeg duidelijk de betere en dat leverde riante kansen op voor Stefan Tolhoek en Mike Geres.

Rode kaart

Na de rust waren de rollen omgedraaid en domineerde Swift’64 met een goede kansen van vooral Steven George en Tom Roskam. Juist op het moment dat de 0-1 in de lucht hing, kreeg Swift-verdediger Neville Brown tien minuten voor tijd een rode kaart wegens miniem natrappen.

Het bleek achteraf het beslissende moment in de wedstrijd, want kort daarna maakte Mike Geres de 1-0. Met tien man kreeg Swift zowaar kans op de gelijkmaker. Alhoewel veel wit-blauwen anders wilden doen geloven, moest Remy Santana echter toegeven dat zijn kopbal voor de lijn werd weggewerkt.

BAS Voetbal - Swift'64 1-0