Donderdag, 19 september 2024

VIDEO | Reaal Dronten lijdt onthutsende 7-0 nederlaag tegen middenmoter

Redactie: M.H.

KAMPEN - De als tweede geklasseerde voetballers van Reaal Dronten leden vanmiddag een onthutsende 7-0 nederlaag tegen middenmoter VV Kampen. Koploper Swift’64 won met 0-4 van EZC’84 en daardoor lijkt de titel uit zicht voor de Drontenaren.

In de eerste helft waren er nog kansen voor Reaal, zoals een bal de lat van Danny Mol en een van de doellijn gehaalde inzet van Kevin Valk. Kampen was veel trefzekerder en leidde bij rust met 3-0.

Open huis

Toen het meteen na rust 4-0 werd, was het gebeurd met Reaal. Behoudens enkele corners kwam de ploeg er aanvallend niet meer aan te pas en verdedigend werd er open huis gehouden.

Trainer Henk Posthuma wenste na afloop niet te reageren voor de camera. ,,Daarvoor is er deze week te veel gebeurd’’, zei hij. Volgens de trainer stond de nederlaag niet op zich. ,,Maar als ik nu een interview geef, zeg ik dingen waar ik later spijt van krijg’’, aldus Posthuma.

Blessure en rood

Het drama bleef niet alleen beperkt tot de 7-0 uitslag. Halverwege de tweede helft viel sterkdrager Jeffrey van den Brakel uit met een hamstringblessure. Zijn vervanger Robert Staarman hield het amper een minuut vol, voordat hij rood kreeg vanwege een vermeende slaande beweging.