Donderdag, 19 september 2024

VIDEO | Swift’64 ‘op z’n Duits’ uitgeschakeld in nacompetitie: „Da’s even zuur”

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Door een tegengoal in de 89ste minuut is Swift’64 in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld voor promotie naar de tweede klasse. Op het moment dat iedereen aan een verlenging dacht, maakte Joris Snijders namens Quick’20 de beslissende 1-2.

Swift’64 begon weifelend en kwam in de 22ste minuut terecht met 0-1 achter door een goal van Milan Braam. Doelman Menno Seinen behoedde zijn ploeg voor een 0-2 achterstand.

1-1 door Bart Uil

Na een omzetting door scheidend trainer Patrick Posthuma kwam Swift kort voor rust beter in haar spel. Het leidde in de 42ste minuut tot de 1-1 doordat de Oldenzaalse keeper uit angst voor de paal niet voluit durfde te duiken op een schuiver van Bart Uil.

In de tweede helft was Swift duidelijk de gevaarlijkste ploeg, zonder dat het tot veel uitgespeelde kansen leidde. Bas van Spronsen was met een bal op de lat nog het dichtst bij de voorsprong.

Oldenzaal ligt op steenworp afstand van de Duitse grens en dus was het niet zo vreemd dat Quick’20 in de 89ste minuut de winnende goal scoorde. Daar ging een fout van aanvoerder Robbin Posthuma aan vooraf.

Erik Geelhoed

Voor centrale verdediger Erik Geelhoed was het de laatste wedstrijd in Swift’64 1. Hij gaat een stapje terug doen. Geelhoed kijkt trots terug op een mooi debuutseizoen in de derde klasse. Daar kon de sneue nederlaag tegen Quick ’20 weinig aan afdoen.