DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vijfvoudig winnaar Jeroen ten Damme doet weer mee aan Kerstloop

Vijfvoudig winnaar Jeroen ten Damme doet weer mee aan Kerstloop
De winnaar van vorig jaar: Hiskel Tewelde uit Eritrea.
Foto: Kerstloop
Redactie: M.H.

DRONTEN - Vijfvoudig winnaar Jeroen ten Damme doet op zaterdag 19 december opnieuw mee aan de Kerstloop Dronten. Hij start dit jaar in de categorie 40-plus. De organisatie is bezig om topatleten te strikken, die een aanval kunnen doen op het wedstrijdrecord.

Het wedstrijdrecord op de halve marathon werd in het jaar 2000 gelopen en staat op 1.02.14. Bij de vrouwen staat het record erg scherp. Irma Heeren liep in 1998 een tijd van 1.10.44. Zij behoorde toen tot de wereldtop.

2.500 atleten

De Kerstloop wordt voor de 27ste keer gehouden en begint ’s middags om één uur voor de Open Hof. De organisatie maakt zich klaar om tegen de 2.500 atleten uit heel Nederland te ontvangen. De officiële wedstrijd gaat over de halve marathon en bestaat uit 2 ronden. Daarnaast kunnen recreanten ook 5 of 10 kilometer lopen.

Extra aandacht is er dit jaar voor de prijsuitreking in het Almere College. De afgelopen jaren werden niet alle prijzen afgehaald, omdat bijvoorbeeld masters niet meer rekenden op een vijfde plaats. Daarom wordt er nu duidelijker bekend gemaakt hoeveel prijzen er zijn. Voor de snelste lopers zijn er geldprijzen.

Inschrijven

Inschrijven voor de Leisure World Kerstloop Dronten kan tot en met 16 december via kerstloopdronten.nl.

Van: zaterdag 19 december 2015 13:00Tot: zaterdag 19 december 2015 17:00