DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Voetbalvoorzitter in nieuwjaarstoespraak: „Waarom geen topsporthal bij Asv Dronten?”

Voetbalvoorzitter in nieuwjaarstoespraak: „Waarom geen topsporthal bij Asv Dronten?”
Mark Benning, voorzitter Asv Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft plannen om een nieuwe topsporthal te realiseren naast Het Perron, vlakbij het station. Voorzitter Mark Benning van Asv Dronten vraagt zich af waarom deze hal niet bij het complex van zijn voetbalvereniging wordt gebouwd.

„Sporten is belangrijk. Daaraan is geen twijfel”, zei Benning gisteravond in zijn nieuwjaarstoespraak, „Maar waarom zijn er dan geen plannen om de topsporthallen, inclusief kantine en kleedkamers, bij Asv Dronten te bouwen?”

Uitgelezen kans

De voorzitter ziet in bouw aan de Educalaan een uitgelezen kans om in combinatie met de huidige kunstgrasvelden een modern en multifunctioneel complex te realiseren: „Bijna alle uren van de dag is het kunstgrasveld te gebruiken, net als de gymvloer in de sporthallen ’t Dok.”

„Meerdere sporten en gebruikers op een en hetzelfde complex, gebruik makend van dezelfde faciliteiten, dat ís mogelijk. Voetbal, korfbal, bootcamp, softbal, de mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus Benning, „Met een gezamenlijke kantine en maximale benutting van de faciliteiten zou heel veel, zowel binnen en buiten, op één en dezelfde locatie kunnen. Synergie heet dat: 2 + 2 kan echt 5 zijn.”

De preses erkent dat het slechts één van de mogelijke scenario’s is. Hij pleit er echter voor om samenwerking te zoeken en ‘toekomstbestendige opties’ te onderzoeken.