DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Volgende stap naar oprichting rugbyclub in Dronten is open training op 30 november

Volgende stap naar oprichting rugbyclub in Dronten is open training op 30 november
Rugby
Foto: skeeze
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er hebben zich tien senioren aangemeld om te gaan rugbyen in Dronten. Het zijn er voor initiatiefnemer Hans Verveer (27) genoeg om een open training te organiseren. Deze wordt gehouden op zaterdag 30 november.

Hans Verveer (27) woont pas anderhalf jaar in Dronten en heeft grote plannen voor zijn woonplaats. Hij wil zijn sport ‘rugby union’ in Dronten op de kaart zetten.

De Vrijbuiters

De Vrijbuiters hebben Verveer hulp aangeboden. De honk- en softbalvereniging heeft haar terrein beschikbaar gesteld voor de open training.

Op zaterdag 30 november is vanaf elf uur eerst de jeugd vanaf zes jaar aan de beurt. Een uur later beginnen de senioren, vanaf zeventien jaar. ,,Na deze open training is er de gelegenheid om vragen te stellen in het clubgebouw van De Vrijbuiters”, aldus Verveer.

Veel dames

De initiatiefnemer ziet kansen voor rugby union in Dronten. ,,Het doel is om zo snel mogelijk een beginnerscursus te starten voor zowel jeugd als senioren. Ook zien we dat er veel aanmeldingen binnenkomen van dames die de sport rugby graag willen proberen. Iedereen is welkom!“

Aanmelden

Aanvang: zaterdag 30 november 2019 11:00