DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Volleyballers Libero’99 oefenen zaterdag tegen eredivisieclub Zwolle: „Waarom niet?”

Volleyballers Libero’99 oefenen zaterdag tegen eredivisieclub Zwolle: „Waarom niet?”
Libero'99 heren 1.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - De volleybalclub uit Zwolle werd landskampioen in 2013, ’14 en ’15. Dat gebeurde toen nog onder de vlag van Landstede. Dit jaar eindigde de ploeg onder de naam ‘Coniche Topvolley Zwolle’ als zevende in de eredivisie. Komende zaterdag komen ze naar Dronten voor een oefenpotje tegen Libero’99.

DeDrontenaar.nl sprak over de oefenwedstrijd van zaterdag (19 mei, 17 uur in sporthal ’t Dok) met Kevin Ferwerda, speler van Libero’99 heren 1.

Het gebeurt niet dagelijks dat er een eredivisieteam in Dronten komt spelen. Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?
Kevin Ferwerda: „Het is eigenlijk een initiatief van Zwolle. Márion Reizen uit Dronten sponsort bij iedere uitwedstrijd van Coniche Topvolley Zwolle de spelersbus. Ze wilden graag wat terugdoen voor Dronten.”

Proberen ze daarmee ook wat reclame voor zichzelf te maken?
„Inderdaad, ze willen laten zien dat ze niet alleen een vereniging voor Zwolle zijn, maar ook voor de regio. Ze willen mensen oproepen om eens naar Zwolle te komen om een wedstrijd te bekijken.”

Waren jullie meteen enthousiast toen ze belden?
„In eerste instantie hadden we zoiets van: we spelen ongeveer vijf niveaus lager, wat gaat dat worden? Aan de andere kant: hoe vaak krijg je de kans om tegen een eredivisieteam te spelen? Dat kans is héél klein dat iemand bij ons dat niveau gaat halen. Dus toen zeiden we: waarom niet? Het is gewoon voor de leuk.”

Gaan jullie wat gastspelers uitnodigen om het team te versterken?
„We gaan gewoon met ons eigen team spelen. Zwolle heeft gezegd dat het vooral om het plezier gaat, dus zij gaan niet volle bak. Die jongens staan zaterdag echt niet met het mes tussen de tanden op het veld.”

Komen ze wel op volle sterkte naar Dronten?
„Hun competitie is al anderhalve maand geleden al afgelopen, maar ze zijn nog wel in training. Ze komen met wat oud-spelers die nog niet weg zijn, er zitten wat nieuwe spelers bij en wat proefspelers.”

Hoeveel toeschouwers verwacht je?
„Ik heb geen idee hoeveel er komen. Een man of 150 tot 200 zou mooi zijn. Ik heb de buurtverenigingen uit Swifterbant en Biddinghuizen ook uitgenodigd, want het is niet alleen een evenement voor onze vereniging.”

Hoe gaat het met het eerste herenteam van Libero’99?
„Wij zijn dit seizoen dik kampioen geworden in de tweede klasse met maar één verlieswedstrijd. We gaan een klasse hoger spelen met hopelijk een paar nieuwe spelers, want er zijn er ook een paar die vertrekken wegens studie en andere omstandigheden.”

Hebben jullie in de geschiedenis van de club vaker eerste klasse gespeeld?
„Een aantal jaren geleden hebben we zelfs nog een niveau hoger gespeeld. Dat team is helemaal uit elkaar gevallen en toen moesten we weer onderaan beginnen. Inmiddels begint het niveau langzaam weer omhoog te gaan. We hebben nu een heel leuk, gezellig en ook stabiel team dat zich nog verder kan ontwikkelen.”

Wat zijn de ambities?
„We willen het komende jaar in ieder geval mooi in die eerste klasse meedraaien. En wie weet in de toekomst nog wat hogerop.”

Heb je voor zaterdag een voorspelling van de uitslag?
„Haha, we gaan ons best doen. Ik ben met mijn 1.95 meter de grootste in ons team en zij hebben een aantal mannen van 2.10 en 2.15, dus ik ben heel benieuwd. Ik hoop dat ze aardig genoeg zijn om één set wat minder tegenstand te bieden, zodat wij een set kunnen pakken. ”

Aanvang: zaterdag 19 mei 2018 17:00