DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 mei 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vooruitblik voetbal: Opnieuw interessante speelronde in 3C

Vooruitblik voetbal: Opnieuw interessante speelronde in 3C
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN – Na de derby van afgelopen weekend staat er ook ditmaal een interessante speelronde in 3C op het programma. BAS gaat op bezoek bij subtopper Oene, terwijl Swift het opneemt tegen het lastig te kloppen Hatto Heim.

Swift ’64 speelt thuis tegen de nummer acht, maar weet dat het een pittige tegenstander voor de kiezen krijgt. Hatto Heim verloor dit seizoen slechts drie keer en kreeg daarbij ook pas zeventien tegendoelpunten te verwerken. Daarmee heeft het, net als BAS, de minst gepasseerde verdediging van de competitie.

De ploeg van trainer Patrick Posthuma heeft evenveel punten als koploper ESC, dat thuis speelt tegen WZC. Swift moet het tegen Hatto Heim doen zonder de geblesseerde Leon Snijders, die ook de derby al aan zich voorbij moest laten gaan. Eerder dit seizoen verloor Swift met 1-0 van Hatto Heim.

BAS naar Oene

BAS speelt ook een lastige wedstrijd, want de Biddinghuizenaren gaan zaterdag op bezoek bij nummer vijf Oene, de ploeg die dit seizoen slechts twee keer verloor. Bij een eventuele nederlaag komt Oene langszij bij BAS, terwijl de bezoekers moeten winnen om haar positieve positie intact te houden. Het eerste duel tussen BAS en Oene eindigde in 2-2.

Volledig programma

14.30 uur Oene – BAS

14.45 uur DOS ’37 – asv Dronten

15.00 uur Swift ’64 – Hatto Heim

15.00 uur Reaal Dronten – ZAC