Vrijdag, 20 september 2024

Voorzitter helpt Swift '64 op het juiste spoor, Reaal begint met zege

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Swift '64 heeft het zaterdag op bezoek bij Wijthmen akelig lastig. Ruim in de tweede helft kijkt het tegen een 1-0 achterstand aan, totdat voorzitter en spits Niels Krol zich er mee gaat bemoeien. Uiteindelijk wint Swift toch nog met 1-3.

Swift komt in Wijthmen na een half uur met 1-0 achter. De ploeg van trainer Patrick Posthuma heeft het lastig met het fysieke spel van de thuisploeg, waardoor Mark Veldman en Thim Verhoeven het veld al moeten verlaten. Een lastige middag ligt voor de boeg, maar voorzitter Krol steekt zijn ploeg vervolgens de helpende hand toe.

Na iets minder dan een uur maakt hij kort achter elkaar twee goals, waarmee hij de achterstand hoogstpersoonlijk omdraait. En daar blijft het niet bij, want Krol completeert zijn hattrick. Twintig minuten voor het einde treft hij wederom doel en daarmee zorgt hij ervoor dat de drie punten gewoon mee naar Swifterbant gaan: 1-3.

Reaal begint met zege

Reaal Dronten begon het paasdrieluik zaterdag met een 2-4 overwinning in Wilsum. Jeffrey van den Brakel en Danny Mol namen allebei twee treffers voor hun rekening en dat was voldoende om met een overwinning aan de haal te gaan. Maandag wacht een thuiswedstrijd tegen CSV '28, aanvang in Dronten is dan om 14.30 uur.