DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wervelend BAS heeft in Hattem aan een half uur voldoende

Wervelend BAS heeft in Hattem aan een half uur voldoende
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - Het eerste half uur is zaterdag helemaal voor BAS en daardoor verslaat het Hattem. Door treffers van Stefan Tolhoek (twee), Walid el Achak, Jesper Claassen en Luiz Fidom eindigde het in 1-5.

BAS had na dik dertig minuten de buit al binnen, want daarin trof het liefst vier keer doel. Walid el Achak nam al razendsnel de openinstreffer voor zijn rekening en via Stefan Tolhoek werd het na twintig minuten 0-2. Kort daarna tikte Luiz Fidom zelfs de derde Biddinghuizense goal binnen en het werd zelfs nog 0-4.

"Mooiste van het seizoen"

Tolhoek was het eindstation van een vlotlopende aanval, eentje die door voorzitter Huib van Os werd betiteld als 'de mooiste van het seizoen'. BAS wervelde zich langs Hattem en kon zo de tweede helft een beetje gas terug nemen.

Hattem kwam uit een vrije trap nog terug tot 1-4, zag dat Jesper Claassen de 1-5 voor zijn rekening nam en daar bleef het uiteindelijk bij. De Biddinghuizenaren stegen door die klinkende zege naar een vierde plaats, een meer dan verdienstelijke positie op de ranglijst.