DeDrontenaar.nl

Zondag, 14 juli 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zuiderzeezwemmers tiende bij Nederlandse estafettekampioenschappen

Zuiderzeezwemmers tiende bij Nederlandse estafettekampioenschappen
Zuiderzeezwemmers in Eindhoven.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

EINDHOVEN - De junioren meisjes van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten hebben het afgelopen weekeinde deelgenomen aan de Nederlandse estafettekampioenschappen. Op de vier keer honderd meter wisseslag eindigden ze als tiende.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

Junioren meisjes van de Zuiderzeezwemmers kijken met veel plezier en een goed gevoel terug op hun ervaring tijdens de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Eindhoven. De hoogste klassering behaalden ze hier op de 4x100m wisselslag, waarop ze met een prachtige prestatie 10e werden.

In Eindhoven werden zondag 27 september het NEK korte baan georganiseerd. Gedurende het ochtend programma, waar de junioren estafettes stonden ingepland, verschenen de sterkste junioren estafette teams van Nederland aan de start. Tot grote blijdschap van het junioren team van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten, hadden zij hiervoor ook een startbewijs weten te bemachtigen. In wisselende opstellingen verschenen Lotte Klaver, Myrthe Dam en Carlijn Boltendal, aan de start met Shania Frederik, Britt Kok of Kimberley Olieman die het team compleet maakten.

Beste klassering

Zag de club vorig jaar, geplaatst als eerste reserve met een dames team, het Kampioenschap aan haar neus voorbij gaan, dan was er dit seizoen geen twijfel mogelijk, de meisjes junioren hadden zich gemiddeld rond de 12e plaats weten te plaatsen.

Als eerste verschenen ze aan de start op de 4x100m wisselslag, Carlijn (rug), Myrthe (school), Britt (vlinder) en Lotte (borstcrawl) zetten een prachtige tijd neer, waarmee ze hun inschrijftijd wisten te verbeteren en werden heel netjes 10e in een tijd van 4.53.13.

Op de 4x100m vrij werden Shania, Carlijn, Myrthe en Lotte 14e in 4.23.63. Op de 4x100m rug werd de 15e tijd neergezet door Myrthe, Shania, Carlijn en Lotte, ze finishten in 5.11.30. Met hun laatste race op de 4x100m school, lieten Kimberley, Carlijn, Myrthe en Lotte een tijd van 5.46.90 noteren en legden daarmee beslag op de 13e plaats.

Moe maar voldaan na een bijzonder pittige ochtend racen, tegen de junioren top ploegen van Nederland, kunnen de meiden terugkijken op prachtige prestaties, aan het begin van hun zwemseizoen.