DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - ,Ze zijn onbekender. Als mensen aan asperges denken, denken ze aan witte'', zegt Wilco Remijn uit Biddinghuizen, ,,Maar groene asperges zijn lekkerder en bovendien hoef je ze niet te schillen.''
De aanwezigheid van Wilco en zijn Flevo Asperges op de streekmarkt in Dronten is een experiment. Samen met moeder Marion staat hij voor 't eerst met een stand op het Havenplein: ,,We kwamen hier zonder verwachtingen, maar de reacties zijn goed. De mensen zijn enthousiast.''
Volgend jaar weer
Betekent dit dat hij volgende maand opnieuw naar het Havenplein komt. ,,Nee, volgend jaar'', antwoordt Wilco Remijn, ,,Want volgende maand is het aspergeseizoen afgelopen.''
Wilco runt een akkerbouwbedrijf aan de Rietweg in Biddinghuizen. De asperges noemt hij "een uit de hand gelopen hobby". Hij verkoopt ze aan huis en stond zaterdag op de streekmarkt om meer naamsbekendheid te krijgen en om de groene asperges onder de aandacht te brengen.
Doorgroeien boven de grond
Wat is het verschil tussen witte en groene asperges? ,,Eigenlijk is het hetzelfde product'', legt de akkerbouwer uit, ,,Het enige verschil is dat wij ze laten doorgroeien boven de grond. Vanwege de kleigrond is het in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland niet mogelijk om ze onder de grond te houden. En doordat ze licht krijgen, ontstaat de groene kleur.''
,,Nogmaals: ze zijn veel lekkerder. De mensen moeten maar eens langs komen, dan kunnen ze het zelf proberen.''

