DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Aangevuld Reaal Dronten op bezoek bij ESC: "Zeker niet kansloos"

Aangevuld Reaal Dronten op bezoek bij ESC:
Reaal-trainer Carl Aventurin.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Reaal Dronten gaat zaterdagmiddag op bezoek bij de Elburger SC en doet dat met aanwinst Jeremy Santana. Hij voegde zich onlangs bij de Drontense selectie en raakt fitter en fitter. "Ik ben blij dat de overschrijving nog rond is gekomen", stelt Reaal-trainer Carl Aventurin.

Santana is afkomstig van Batavia '90 en trainde de laatste weken al mee bij Reaal. Afgelopen zaterdag tegen Zwolsche Boys viel hij in en ook deze zaterdag is hij er weer bij. "Hij komt er steeds beter in en is er morgen weer bij. Het is mooi dat hij zich bij ons heeft aangesloten", vindt Aventurin.

Omschakeling

In ESC uit Elburg treft Reaal een tegenstander die niet geweldig aan de competitie begon. Tegen Swift '64 werd er nog wel gewonnen (1-0), maar was Swift verreweg de betere en daarna ging ESC ruim onderuit bij Oene. "Ik denk dat er in de omschakeling kansen liggen. Ik heb beelden van ESC gezien en ken hun keyplayers, dus we zijn er klaar voor. We zijn zeker niet kansloos", vertelt de coach.

Aventurin kan zaterdag nog niet beschikken over Marc Otten en Newzad Abdullah, die herstellende zijn van blessures. "Marc heeft donderdag voor het eerst weer meegetraind en heeft nog wel even nodig. Wat betreft Newzad ga ik aankomende week kijken hoe hij ervoor staat", aldus Aventurin. De wedstrijd tussen ESC en Reaal Dronten begint zaterdag om 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - WHC

14.30 uur DSV '61 - BAS

14.30 uur Oene - Swift '64

14.30 uur ESC - Reaal Dronten