Vrijdag, 20 september 2024

Bart Uil brengt Swift '64 toch drie punten, afstraffing voor Reaal

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swift '64 heeft zaterdag met alle geluk van de wereld gewonnen bij Oene. De formatie van trainer Patrick Posthuma zwijnde meermaals, waardoor een rake vrije trap van Bart Uil uiteindelijk de beslissing bracht: 1-2.

Een paar keer de paal, wat ballen van de lijn en een scheidsrechter die in de weg liep, het viel zaterdag allemaal de kant van Swift '64 op. Oene kreeg alle mogelijkheden om met drie punten aan de haal te gaan en nam in eerste instantie ook een voorsprong. Wijnand van Eek opende de score, maar nog voor rust kwam Swift weer terug. Jeffrey van den Brakel maakte gelijk.

In de tweede helft verdiende Oene de overwinning, maar de punten gingen mee naar Swifterbant. In de slotfase van de wedstrijd mocht Bart Uil aanleggen voor een vrije trap en dat schot was goud waard: 1-2. Swift '64 heeft na drie wedstrijden zes punten, goed voor een vierde plaats.

De Vries slacht Reaal

Reaal Dronten-trainer Carl Aventurin had vooraf nog alle hoop, maar op bezoek bij ESC kreeg zijn ploeg een draai om de oren. Het was vooral Wim de Vries die de Drontenaren dwars zat, want mede door zijn vijf doelpunten verloor Reaal met liefst 6-0.