DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Annick Maas wint twee eerste plaatsen in Hippisch Centrum Emmeloord

Annick Maas wint twee eerste plaatsen in Hippisch Centrum Emmeloord
Esther Lammerts
Foto: Flevoruiters
Redactie: M.H.

DRONTEN - Annick Maas van de Flevoruiters kwam zaterdag met haar E-pony Antygo bij Hippisch Centrum in Emmeloord de ring in voor twee proeven in de klasse L2. Met 206,5 punten en 199,9 punten wonnen Annick en Antygo tweemaal de eerste prijs.

Verslag Flevoruiters:

Ook voor Myrthe van de Weele waren er twee eerste prijzen in Emmeloord. Met 193 punten en 187 punten won zij met haar B-pony Bandit tweemaal het oranje lint in de klasse B.

Op vrijdag mocht Babette Hanse met haar B-pony Snoopy de spits afbijten op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Stiekem waren ze toch wel een beetje gespannen toen ze daar in die mooie grote rijhal naar binnen reden.

Maar ze deden het super. Zowel het basis parcours als de uitgebouwde barrage reden ze foutloos en met 76 stijlpunten en een zesde plaats verlieten ze super blij de ring.

Op zaterdag mocht haar zus Maud starten op haar C-pony Summer in de klasse M van het springen. Helaas hadden ze een stop onderweg en eindigden ze op de zestiende plaats. Janine Naber en haar good-old Casper kwamen op vrijdag in de klasse B categorie C als elfde de ring uit.


Esther Lammerts en haar D-pony Zero gingen zaterdag naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. In de klasse L categorie D sprongen zij een foutloos basisparcours toen wachten op de verhoogde barrage. Esther ging als tweede van start en sprong een snelle barrage wat goed was voor een vierde plaats. Blij gingen Esther en Zero weer naar huis.

Zaterdag sprong Tereza Israel met haar D-pony De Mensinghe’s Juliaantje in IJsselmuiden in een foutloos gesprongen parcours met 77 punten voor stijl in de klasse B naar de derde prijs toe.

Daniël Haver ging met zijn D-pony Zeb springen bij de Veluwse Ruiters in Voorthuizen. Daniël en Zeb bleven tweemaal foutloos in de klasse L categorie D. In het klassieke parcours met barrage won deze combinatie een vijfde prijs en in het tweede parcours dat direct op tijd gereden werd gingen ze super snel en wonnen de tweede prijs.

Zondag werd er gesprongen bij de Zonnehoeve in Zeewolde. Susan Benedictus kwam daar met haar D-pony Jazz de ring in. In de klasse B won deze combinatie in twee foutloos gesprongen parcoursen met 79 punten en 81 punten voor stijl tweemaal de eerste prijs. In beide parcoursen kwam Elise Deurwaarder met haar D-pony Zepp ook foutloos en met 73 punten en 71 punten voor stijl achter Susan op de tweede plek.

Ook in de klasse BB waren er successen voor de Flevoruiters. Tamar Blonk en haar B-pony Road Runner bleven foutloos en met 69 punten voor stijl wonnen zij de eerste prijs. Lynn van Tienderen en haar E-pony Sireli bleven ook foutloos en met 74 punten voor stijl was er voor hen een tweede prijs.


Sanne Geschiere sprong met haar paard Wednesday van de Brouwershoeve in de klasse BB met 79 punten in een foutloos parcours naar de eerste plek. Helaas in het tweede parcours in de klasse B een balkje maar met 71 punten wel een derde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 18 maart in Emmeloord
Annick Maas - E-pony Antygo - dressuur klasse L2 - 1ste en 1ste prijs
Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 18 maart in IJsselmuiden
Tereza Isarael - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - springen klasse B - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 18 maart in Voorthuizen
Daniël Haver - D-pony Zeb - springen klasse L - 5de en 2de prijs

Wedstrijd op zondag 19 maart in Zeewolde
Susan Benedictus - D-pony Jazz - springen klasse B - 1ste en 1ste prijs
Elise Deurwaarder - D-pony Zepp - springen klasse B - 2de en 2de prijs
Sanne Geschiere - paard Wednesday van de Brouwershoeve - springen klasse BB - 3de prijs