DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Monique Schurer wint eerste prijs met beide dressuurproeven

Monique Schurer wint eerste prijs met beide dressuurproeven
Redactie: M.H.

DRONTEN - Monique Schurer van de Flevoruiters en haar paard PCD Chanel wonnen zondag in een warm Muiderberg tweemaal de eerste prijs. In de klasse Z2 kregen zij voor de eerste proef 221 punten en voor de tweede proef 209 punten.

Verslag Flevoruiters

Michelle de Waard ging donderdagavond twee dressuurproeven rijden bij de Heuvelruiters in Wezep. Dankzij de lessen van Monique Schurer liep haar paard Enjoy Quickly MDW erg fijn. In de eerste proef reden zij 186 punten bij elkaar en in de tweede proef 191,5 punten. Met twee winstpunten en een zesde prijs zeer tevreden weer naar huis terug.

Ellen van Arendonk kwam met haar paard Eleanor dml in de ring in Wezep. Met 215,5 punten wonnen zij in de klasse Z1 de derde prijs.

In de bloedhitte

Zaterdag werd in Wezep de tweede dressuurselectie van de kring Noordoost-Veluwe en Oostelijk-Flevoland voor pony’s verreden. Het was in Wezep weer erg gezellig met alle Flevoruiters. Een mooie wedstrijd in de bloedhitte.

Annick Maas kwam met haar E-pony Antygo de ring in voor twee proeven in de klasse L1. In de eerste proef zaten de nummers 1, 2 en 3 heel dicht op elkaar. De nummer 1 had 199 punten. Annick en Antygo wonnen met 198,5 punten de tweede prijs en de derde prijs was met 198 punten voor Yda van Gastel met haar D-pony Basje. Voor de tweede proef was Annick lekker losgereden en met 207 punten reed ze naar een mooie eerste prijs toe.

Aimee Kostelijk

Voor Aimee Kostelijk was er in de klasse B met haar B-pony Primera met 185,5 punten een vierde prijs.
Tereza Israel ging zaterdag voor de eerst keer met haar nieuwe D-pony De Messinghe's Juliaantje op pad. In de eerste proef was het nog wennen samen en kregen ze 177 punten. De tweede proef ging veel beter en met 210,5 punt en wonnen ze de derde prijs.

Ook had Tereza de B-pony Dark Girl van haar zusje mee. Dark Girl heeft nog geen wedstrijd ervaring. In de eerst proef wonnen Tereza en Dark Girl met 194,5 punten de eerste prijs. In de tweede proef was Dark Girl erg onrustig en met 184 punten kwamen zij op de vijfde plek uit. Tereza en de pony’s gingen tevreden weer van een warm Wezep richting de polder.

Myrthe van der Weele

Ook Myrthe van der Weele won zondag tweemaal de eerste prijs. Met haar B-pony Bandit kwam Myrthe in Zeewolde de ring in. Met 186 punten en 180,5 punten ontvingen zij tweemaal het oranje lint.

Susan Benedictus

Susan Benedictus ging afgelopen zaterdag met haar D-pony Carn Hill Girl naar het Open Nederlands Connemarakampioenschap. Hoe gaaf is dat om een wedstrijd te rijden op het mooie KNHS terrein te Ermelo. Dat alleen al is super leuk!

Na 's morgen gesprongen te hebben en 's middags dressuur, mocht ze om half vijf met alle Connemara's een parade rijden. En dan ook nog naar voren worden geroepen omdat ze derde werd in de dressuur klasse L1. Met beker een ereronde rijden, Susan haar dag kon niet meer stuk!

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op dinsdag 31 mei in Wezep
Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - dressuur klasse Z1 - 3de prijs

Wedstrijd op donderdag 2 juni in Wezep
Michelle de Waard - paard Enjoy Quickly MDW - dressuur klasse B - 6de prijs

Wedstrijd op zaterdag 4 juni in Wezep
Tereza Israel - B-pony Dark Girl - dressuur klasse B - 1ste prijs
Aimee Kostelijk - B-pony Primera - dressuur klasse B - 4de prijs
Tereza Israel - D-pony De Messinghe’s Juliaantje - dressuur klasse B - 3de prijs
Annick Maas - E-pony Antygo - dressuur klasse L1 - 2de en 1ste prijs
Yda van Gastel - D-pony Basje - dressuur klasse L1 - 3de prijs

Wedstrijd op zondag 5 juni in Muiderberg
Monique Schurer - paard PCD Chanel - dressuur klasse Z2 - 1ste en 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 5 juni in Zeewolde
Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Wedstrijd Open Nederlands Connemara Kampioenschap op zaterdag 4 juni in Ermelo
Susan Benedictus - D-pony Carn Hill Girl - dressuur klasse L1 - 3de prijs