Vrijdag, 20 september 2024

Asv Dronten boekt zege en helpt titeldroom Balk aan diggelen

Asv Dronten A1
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – In principe doet de ranglijst er niet meer toe, maar toch voldeed asv Dronten zaterdag aan haar sportieve plicht. De Drontenaren wonnen thuis met 3-1 van Balk, waardoor zij het kampioenschap in de eerste klasse E definitief naar Oranje Nassau zagen gaan.

Balk kwam naar Dronten om de titelkansen in leven te houden, maar de bezoekers kwamen bedrogen uit. In het eerste bedrijf had asv Dronten het initiatief, terwijl Balk niet meer kon doen dan azen op de omschakeling. Dat resulteerde in een openingstreffer van Jodi de Boer, waaraan een heerlijke actie van Niek Telgen vooraf ging.

Kansen

Ook na de rust liet Balk niet zien dat het nog om de titel speelde en daardoor bleef asv Dronten de baas. De Boer kreeg kort na de rust een goede kans, maar zijn inzet ging net naast. In diezelfde minuut kreeg ook verdediger Rik Breemhaar een uitgelezen mogelijkheid om de marge uit te breiden. Van dichtbij schoot hij echter tegen de doelman aan.

Balk leefde daarna even op. De titelkandidaat was in een periode van ongeveer 25 minuten de bovenliggende partij en dat resulteerde in een gelijkmaker van Ivar Klijnsma. Toch bleef ook de thuisploeg gevaarlijk en uiteindelijk greep Dronten alsnog de overwinning. Vijf minuten na de gelijkmaker was opnieuw De Boer trefzeker en net voor het einde benutte Dennis van Vuuren een strafschop: 3-1.