Vrijdag, 20 september 2024

Vroege openingstreffer helpt asv Dronten niet aan overwinning

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – Na elf minuten opent Jodi de Boer de score en niets lijkt asv Dronten dan nog in de weg te staan. Toch komt degradatiekandidaat Bedum al snel weer langszij en uiteindelijk weten beide ploegen niet meer te scoren: 1-1.

Het is voor asv Dronten vooral zaak om in het ritme te blijven voor de nacompetitie. De Drontenaren kunnen nog wel stijgen naar een vierde positie, maar dat levert in principe niets op. Toch vertrok de eersteklasser zaterdag wel aardig fanatiek uit de startblokken en na elf minuten resulteerde dat in de openingsgoal van Jodi de Boer. Hij schoot in de verre hoek raak.

Gelijkmaker uit het niets

De opsteker zorgde uiteindelijk niet voor een makkelijkere middag, aangezien Bedum steeds meer in de wedstrijd kwam. Echt gevaarlijk werd de laagvlieger niet, tot de 28ste minuut. Daarin was Erik Sets plotseling het eindstation van een aardige aanval en hij schoot de bal diagonaal achter Maikel Kampjes.

Dat was tevens het slotakkoord, want de wedstrijd zakte in de tweede helft weg naar een bedenkelijk niveau. Balverlies alom, weinig hoogtepunten en zo kwamen beide ploegen dan ook niet verder dan 1-1. Asv Dronten steeg door het puntje wel naar de vijfde plaats en heeft zo plek vier nog altijd in het vizier.