Vrijdag, 20 september 2024

Asv Dronten geeft tegen WHC een 2-0 voorsprong uit handen en speelt gelijk: 2-2

Asv Dronten geeft tegen WHC een 2-0 voorsprong uit handen en speelt gelijk: 2-2Asv Dronten geeft tegen WHC een 2-0 voorsprong uit handen en speelt gelijk: 2-2
Redactie: M.H.

DRONTEN - Asv Dronten heeft in de thuiswedstrijd tegen WHC een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. De rust- en eindstand was 2-2 en de ploeg van trainer Raymond Schuurman wacht daardoor nog steeds op de eerste zege.

Asv Dronten - WHC Wezep 2-2 (2-2)

In een rommelige wedstrijd met fouten over en weer heeft Asv Dronten met 2-2 gelijkgespeeld tegen WHC Wezep. Vlak voor rust leken de Drontenaren op rozen te zitten toen de groen witten dankzij twee doelpunten van Kevin van der Vlag op een 2-0 voorsprong waren gekomen, maar in een mum van tijd was deze 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en gingen beide teams met een 2-2 stand rusten.

In een spannende tweede helft hanteerden beide teams veelvuldig de lange bal en werd het middenveld compleet overgeslagen. Bij Asv Dronten maakte de Hongaarse verdediger Tibor Liska zeer verdienstelijk zijn debuut in het eerste elftal.

Deze 23 jarige speler studeert sinds twee maanden op de Agrarische Hogeschool te Dronten en heeft nog maar twee keer meegetraind met de selectie, maar mocht vandaag meteen zijn kunsten vertonen. In Hongarije speelde Tibor Liska vorig seizoen op het derde niveau.

Opstelling Asv Dronten

Eser Elmali, Laurens Brouwer, Rik Breemhaar, Chris van Maanen, Tibor Liska, Vincent ter Burg, Niek Telgen, Jodi de Boer (68e Ricardo Talu), Lucky Akot, Kevin van der Vlag en Jeroen van der Meer.
Wissels: Maurizio Sleurink, Brian Harpe, Ricardo Talu, Bob Breemhaar, doelman Niels Spaapen.
Geblesseerd: Martijn Timmer en Wouter van der Molen.
Trainers: Raymond Schuurman en John Halsema.
Keeperstrainer: Ruud Spijkerman.
Teammanagers: Piet Bleeker en Duco van Dijk.
Verzorgster: Conny Oosterkamp.

Opstelling WHC

Bjarn Onderstal, Kevin Siemelink, Vincent Oosterkamp, Carlos Lopes Macedo, Jasper van der Stouw, Mark van Petersen (78e Jelle Post), Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Camiel Fidom (65e Menno Kamphuis), Mitchel Dijkhof en Adi Draganovic.
Wissels: Taco Reijnen, Menno Kamphuis, Jelle Post, Luke Roodenburg en doelman Jasper Kuiper.
Trainers: Wiljan Mossing Holsteyn, Gert Jan Boeve en Meloudi Zaki.

Foutenfestival

Nadat beide teams in de stromende regen hadden afgetrapt ging de doelman van WHC Wezep twee keer gruwelijk in de fout door pardoes de bal bij Jeroen van der Meer in te leveren. De wedstrijd was amper 1 minuut oud of Jeroen van der Meer wist niet wat hem overkwam toen WHC doelman Bjarn Onderstal hem zomaar de bal toespeelde, maar het schot van Jeroen van der Meer spatte tegen de paal uiteen.

Kort hierop glipte de snelle opkomende back van WHC Carlos Lopes Macedo op volle snelheid door de Dronter verdediging om vervolgens een strakke voorzet op Mitchel Dijkhof af te leveren waarna met een katachtige redding de Dronter doelman Eser Elmali zijn visitekaartje afgaf.

In de derde minuut ging de doelman van WHC opnieuw in de fout door wederom een presentje aan Jeroen van der Meer te geven, maar deze keer zeilde het schot van Jeroen van der Meer over het doel.

Teveel ruimte

In deze beginfase hanteerde Asv Dronten voorspelbare hoge ballen waar de verdedigers van WHC zich eenvoudig op konden instellen. Beide teams grossierden in veelvuldig balverlies waardoor het spel in de snelle omschakeling op en neer golfde.

Er ontstonden door het rommelige spelbeeld grote ruimte's tussen de linies waardoor er totaal geen rust was op het middenveld. In de 8e minuut zeilde een vrije trap van WHCer Vincent Oosterkamp rakelings over het Dronter doel waarna in de directe tegenstoot Chris van Maanen met een splijtende dieptepass Kevin van der Vlag op avontuur stuurde, maar WHC doelman Bjarn Onderstal greep goed in.

Kansjes over en weer

Beide teams verschenen dreigend voor het doel waarbij WHC vooral over de linkerflank een aantal keren gevaarlijk kwam opzetten. Bij Asv Dronten stond doelman Eser Elmali wederom een ijzersterke partij te keepen door met uitstekende reflexen Mitchel Dijkhof en Mark van Peterson van het scoren te houden.

Aan de andere kant werd een gevaarlijke indraaiende voorzet van Niek Telgen ternauwernood weggewerkt. In de 18e minuut was er een mooie Dronter aanval te zien toen Laurens Brouwer met een dieptepass Lucky Akot wist te bereiken die op zijn beurt via Niek Telgen het afweergeschut van Jeroen van der Meer in stelling bracht, maar de doelman van WHC bracht redding.

Voorsprong Asv Dronten

In de 21e minuut leek WHC Wezep op voorsprong te komen toen Vincent Oosterkamp met een snelle actie over de linkerflank een perfecte voorzet in huis had op de inkomende Jasper van der Stouw maar met een geweldige redding hield Asv Dronten Eser Elmali zijn team overeind.

Uit de directe tegenstoot kwam Asv Dronten via Kevin van der Vlag op een 1-0 voorsprong. Het was Vincent ter Burg die heel alert reageerde door met een slimme steekpass Kevin van der Vlag vogelvrij voor het WHC doel te zetten die vervolgens met een bekeken schuiver doelman Bjarn Onderstal wist te passeren voor de 1-0 voorsprong voor de groen witten. Even later zeilde een afzwaaier van Jodi de Boer naast het doel waarna WHC weer kwam opzetten.

Snelle aanvalsgolven

Na deze fase probeerde WHC een tandje bij te schakelen om de gelijkmaker te forceren. De opkomende back Carlos Lopes Macedo produceerde enkele gevaarlijke voorzetten waarbij de WHC aanvallers Adi Draganovic, Camiel Fidom en Jonathan van Marle dreigend voor het Dronter doel verschenen, maar het liep telkens net goed af voor Asv Dronten.

Absurde slotfase

In de 36e minuut viel totaal tegen de verhouding in het doelpunt aan de andere kant en stond het wederom dankzij de grillige goaltjesgetter Kevin van der Vlag ineens 2-0 voor Asv Dronten. Hier ging een schitterende aanval over vele schijven aan vooraf waarbij Lucky Akot een mooie actie in huis had en Jeroen van der Meer met een slim subtiel overstapje de WHC verdediging op het verkeerde been zette.

In een flitsende beweging nam Kevin van der Vlag deze bal argeloos op zijn pantoffel en had de doelman van WHC geen schijn van kans. Het Dronter publiek reageerde uitgelaten en opgelucht bij deze 2-0 voorsprong, maar kwam al snel bedrogen uit.

Voorsprong verdwijnt

Meteen vanaf de aftrap reageerde WHC door razendsnel de 2-1 aansluitingstreffer te scoren. Het was Adi Draganovic die op volle snelheid door de onoplettende Dronter verdediging heen glipte en de behendige Carlos Lopes Macedo lanceerde die op zijn beurt deze bal snoeihard en hoog tegen de touwen schoot voor de 2-1 in 37e minuut.

Plotseling kroop er onzekerheid en onrust in de Dronter verdediging waarbij doelman Eser Elmali wederom zijn klasse liet zien door een WHC aanval dwars door het centrum onschadelijk te maken. Dit had een waarschuwing moeten zijn want op slag van rust viel in de 45e minuut alsnog die 2-2 gelijkmaker.

De verdediging van Asv Dronten was in deze fase niet goed bij de les. Nadat doelman Eser Elmali in eerste instantie nog een venijnig schot van Robert Schonewille had gekeerd scoorde in de rebound Jonathan van Marle de 2-2 voor WHC Wezep.

Het Dronter publiek kon zijn ogen niet geloven en moesten even bijkomen om alles in de rust te verwerken.

Fascinerende tweede helft

Ondanks dat het spelbeeld rommelig en slordig bleef was er genoeg te beleven op het veld.
Direct na rust werden er twee doelpunten van WHC wegens buitenspel afgekeurd en kwam Asv Dronten bij pogingen van Camiel Fidom en Carlos Lopes Macedo twee keer goed weg.

De Dronter verdediging moest onder aanvoering van Laurens Brouwer, Rik Breemhaar en Chris van Maanen alle zeilen bijzetten om de gevaarlijke supersnelle aanvalsgolven van WHC onschadelijk te kunnen maken. De nieuwe Hongaarse linksback van Asv Dronten Tibor Liska liet goede dingen zien en kwam regelmatig opzetten.

Op het middenveld raakte de turbo van Niek Telgen soms oververhit en kwam er witte rook uit de stoomwals van Vincent ter Burg die beiden tot het uiterste moesten gaan om de linies te dichten. Met een flinke dosis strijd en inzet bleven de groen witten overeind en probeerde Asv Dronten onder de druk uit te komen, maar verder dan een paar kleine onbeduindende plaagstootjes kwamen de polderboys niet.

Drie kleine kansjes

De enigste wapenfeiten in de tweede helft waren twee kopballen van Jeroen van der Meer die beiden naast het WHC doel gingen en een poging van Jodi de Boer. De opkomende back Laurens Brouwer had ook nog een venijnig schot in huis, maar zag zijn poging naast het doel gaan.

Er was ook nog een vrije trap van Chris van Maanen te zien waarbij de doelman van WHC in twee instanties redding bracht, maar daarna bleef het stil voor het WHC doel. Halverwege de tweede helft bracht trainer Raymond Schuurman de zwarte tulp Ricardo Talu voor de leeggespeelde Jodi de Boer in de ploeg. Bij een snelle doorbraak van Lucky Akot had Ricardo Talu al zijn positie ingenomen, maar helaas zou deze voorzet niet aankomen.

Alle hens aan dek

Doordat WHC nu uit alle macht probeerde om alsnog de drie punten mee naar Wezep te nemen gingen de groen witten door een moeilijke superspannende en zenuwslopende slotfase. Beide teams hanteerden nu de lange ballen en sloegen het middenveld compleet over waardoor er hachelijke momenten waren te zien.

Tot driemaal aan toe stond Asv Dronten doelman Eser Elmali op de goede plek om het team overeind te houden waarbij de Wezepers Menno Kamphuis, Mitchel Dijkhof en Jonathan van Marle vergaten om het duel te beslissen. Iedereen hield zijn adem in toen de rappe WHC aanvaller Mitchel Dijkhof neerging in het Dronter strafschopgebied, maar tot ieders opluchting ging de bal niet op de stip en kreeg WHC een corner te nemen.

Met hangen en wurgen en gigantisch veel strijd en inzet sleepten de groen witten puur op wilskracht een gelijkspel uit het vuur.

Kevin van der Vlag

Met zijn twee doelpunten werd Kevin van der Vlag tot man of the match uitgeroepen. Deze veelzijdige koelbloedige en ijzersterke spits maakt een goede ontwikkeling door en weet altijd met zijn kwaliteiten iets te forceren.

Toch wil ik dit verslag beeindigen door ook de Dronter doelman Eser Elmali even te noemen want met een paar superbelangrijke reddingen sleepte deze energieke en acrobatische groene panter zijn team door een moeilijke fase.