Donderdag, 28 maart 2024

Asv Dronten haalt opnieuw uit, ditmaal is VRC de sigaar

Martijn Timmer
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag opnieuw een klinkende overwinning behaald. De Drontense tweedeklasser was met liefst 1-8 te sterk voor VRC.

VRC stond na twee speelrondes bovenaan de ranglijst, maar asv Dronten liet niets heel van de lijstaanvoerder. Binnen tien minuten stond de ploeg, door een goal van Jodi de Boer, al op een 0-1 voorsprong en bij rust was de marge twee. VRC kwam nog wel langszij, maar vervolgens bracht Yannick Leichtenberg zijn ploeg weer aan de leiding. Via een goal van Rémon Kroes was het bij rust al 1-3.

In de tweede helft pakte asv Dronten flink door en trakteerde het VRC op een immense nederlaag. Kelson Raven was goed voor de 1-4, Yordi Schols maakte op heerlijke wijze de 1-5 en door treffers van Rihairo Meulens (twee) en Martijn Timmer eindigde het treffen in 1-8.

"Wat een team. Bij vlagen uitstekend spel, veel kansen en prachtige doelpunten. Nu kunnen we genieten, dinsdag weer met beide benen op de grond", laat trainer Patrick Posthuma na afloop weten.