Vrijdag, 20 september 2024

Asv Dronten hengelt in laatste half uur de buit boven water

Asv Dronten A1
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - In de eerste klasse E van het district noord heeft asv Dronten zaterdagmiddag drie punten over de streep getrokken. Op eigen veld kwam tegenstander SC Veenwouden tweemaal op voorsprong, maar dat was niet voldoende voor een zege: 4-2.

Tweemaal terugkomen van een achterstand, dan moet je over een flinke portie wilskracht beschikken. Asv Dronten beschikt er blijkbaar over, want in het thuisduel met SC Veenwouden moest de mentale weerbaarheid van de ploeg overuren maken. De eerste tegenslag kwam al na negen minuten. Albertjan van Zwol opende uit een strafschop de score en zo moest de achtervolging worden gestart.

Tweede tegengoal
Het lukte de Drontense formatie al vrij snel om de eerste achterstand ongedaan te maken. Jeroen van der Meer werkte na twintig minuten de bal binnen en daarmee trok hij de stand gelijk. Toch moest asv Dronten nogmaals het kunstje herhalen. Een kleine tien minuten voor de rust bracht Rinse Procee zijn ploeg wederom op voorsprong: 1-2.

Laatste half uur goud waard
In de nieuwe achtervolging duurde het iets langer voordat asv Dronten de achterstand had omgebogen. In de 58ste minuut nam Chris van Maanen de nieuwe gelijkmaker voor zijn rekening en daaropvolgend haalden de Drontenaren de zege binnen.

Verdediger Rik Breemhaar veranderde kort na de gelijkmaker een bal succesvol van richting en een dikke tien minuten later besliste Dennis van Vuuren het duel helemaal. Op bijzonder fraaie wijze schoot hij een vrije trap binnen en zo hengelde asv Dronten alsnog een verdiende zege binnen.