DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten hoeft voor rest van seizoen niet aan te kloppen bij Jan Vlap of Patrick Posthuma

Asv Dronten hoeft voor rest van seizoen niet aan te kloppen bij Jan Vlap of Patrick Posthuma
Trainer Jan Vlap (Asv Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Nieuwe trainers hebben het moeilijk bij Asv Dronten. Wim Kroes, Pim Kaagman en Wim Schaap haalden niet het einde van hun eerste seizoen. De eerste keer maakte Raymond Schuurman het seizoen af, de tweede keer Jan Vlap. Zij zijn deze derde keer geen kandidaat, evenmin als Patrick Posthuma uit Dronten.

Wim Schaap maakte zondag tijdens het trainingsweekeinde van Asv Dronten bekend dat hij met onmiddellijke ingang stopt. Raymond Schuurman als interim-trainer is deze keer geen optie, omdat de Zwollenaar recentelijk aan de slag is gegaan bij VVOG in Harderwijk.

Jan Vlap

Jan Vlap is op zich wel beschikbaar. Hij stopte na afloop van het vorig seizoen als trainer, onder andere om de carrière van zoon Michel bij Anderlecht van dichtbij te kunnen volgen.

Vlap laat vanaf zijn vakantie-adres weten dat hij nog niet gehoord had van het opstappen van Wim Schaap. De inwoners van Sneek zegt voorlopig vakantie te vieren en klinkt niet enthousiast over een terugkeer in Dronten: „Ik doe alleen dingen waar ik achter sta.”

Patrick Posthuma

Sinds Wim Schaap bekend heeft gemaakt aan het eind van dit seizoen te stoppen, zingt de naam van Patrick Posthuma rond. De voormalige trainer van Swift’64 en Elburger SC en huidige assistent-trainer van VVOG lijkt perfect te passen in de profielschets van de club.

„Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen”, reageert Posthuma op de vraag of hij in beeld is bij Asv Dronten. Wel erkent hij dat er contact is geweest: „Dat spreekt ook wel voor zich als je de vacature bekijkt, waarin ze op zoek zijn naar - kort gezegd - een ambitieuze Drontenaar.”

Voor het komende half jaar is Asv Dronten geen optie voor Posthuma: „Ik heb een contract voor een jaar bij VVOG. Gezien de situatie daar met het ontslag van Pieter Mulders en de komst van Raymond Schuurman ben ik niet van plan er tussentijds uit te stappen. Dat is iets dat sowieso niet speelt.”

7 trainers in 7 seizoenen

  1. Jan Vlap - seizoen 2013/’14.
  2. Raymond Schuurman - seizoen 2014/’15 en 2015/’16.
  3. Wim Kroes - seizoen 2016/’17, in november 2016 ontslagen.
  4. Raymond Schuurman - vanaf november 2016 tot zomer 2018.
  5. Pim Kaagman - seizoen 2018/’19, in maart 2019 ontslagen.
  6. Jan Vlap - seizoen 2018/’19, vanaf maart 2019.
  7. Wim Schaap - seizoen 2019/’20, in januari 2020 opgestapt.

Asv Dronten