DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten zet trainer Pim Kaagman met onmiddellijke ingang opzij en haalt Jan Vlap terug

Asv Dronten zet trainer Pim Kaagman met onmiddellijke ingang opzij en haalt Jan Vlap terug
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Voetbalvereniging Asv Dronten heeft trainer Pim Kaagman met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. Oud-trainer Jan Vlap uit Sneek gaat de rest van het seizoen afmaken.

Asv Dronten staat sinds de 1-4 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Enter Vooruit onderaan in de eerste klasse. Volgens het bestuur is Pim Kaagman ‘na overleg’ per direct gestopt als hoofdtrainer van het eerste elftal. „Kaagman heeft zich volledig ingezet, maar ondanks dat bleek de neerwaartse spiraal niet te keren”, schrijft het bestuur op haar website.

Jan Vlap

„Jan Vlap uit Sneek is vanaf vandaag de nieuwe hoofdtrainer van Asv Dronten”, meldt de club, „Vlap onderbreekt zijn sabbatical en gaat de laatste negen wedstrijden aan de slag met het vlaggenschip dat nu op de laatste plaats staat.”

Vlap was eerder in het seizoen 2013/’14 een jaar trainer van Dronten. Na het behaalde kampioenschap in de tweede klasse verliet hij de club plotseling om aan de slag te gaan bij Harkemase Boys.

Sjoerd Noordhof

Met Vlap keert ook teammanager Sjoerd Noordhof terug bij het eerste elftal. De nieuwe trainer benadrukt dat de terugkeer van korte duur is. Zoon Michel voetbalt bij SC Heerenveen en daar wil vader Jan bij zijn. „Ik wil een uitzondering maken voor de laatste wedstrijden, maar verplichtingen voor volgend seizoen wil ik niet aangaan.”

ASV Dronten