Vrijdag, 20 september 2024

Asv Dronten laat in galavoorstelling weinig heel van FC Aalsmeer: 9-1

Asv Dronten - FC Aalsmeer 9-1
Redactie: M.H.

DRONTEN - Na de 0-2 nederlaag bij SV Urk heeft Asv Dronten in de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede competitiehelft flink uitgehaald. Tegen het zondagteam van FC Aalsmeer, uitkomend in de derde klasse, werd met maar liefst 9-1 gewonnen. Kevin van der Vlag scoorde vier keer.

In zijn eerste thuiswedstrijd van 2018 heeft Asv Dronten flink uitgehaald en een 9-1 monsterzege geboekt op de zondag derdeklasser FC Aalsmeer. Na de 2-0 oefennederlaag bij hoofdklasser sv Urk kon het team zich in deze wedstrijd na hartelust uitleven en het zelfvertrouwen een boost geven.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede elftal van Asv Dronten een 3-1 overwinning geboekt op de reserves van Flevo Boys.

Grote verwarring

Er was grote verwarring bij de Dronter supporters toen in plaats van de zaterdag eersteklasser ineens de zondag derdeklasser van FC Aalsmeer de tegenstander bleek te zijn. Terwijl iedereen zich al opmaakte voor een spannende oefenwedstrijd tegen de zaterdag eersteklasser bleek de zondag derdeklasser totaal geen partij voor het dominante en oppermachtige Asv Dronten.

Eerder deze week was ook de teammanager van Asv Dronten er via via al achter gekomen dat het zondagteam hier in de regio op trainingskamp verbleef, maar toen was deze oefenwedstrijd al gepland.

Een korte intro

Hoofdtrainer Raymond Schuurman kwam vanwege werkverplichtingen iets later en had zijn assistent John Halsema alle nodige instructies meegegeven. In de eerste helft begon Asv Dronten in zijn sterkste opstelling, maar in de tweede helft werd er stevig doorgewisseld om iedereen in actie te kunnen zien en de nodige speeltijd te geven.

Bij de Drontenaren ontbraken nog steeds Niek Telgen en Maurizio Sleurink, maar het goede nieuws is dat de turbo Niek Telgen weer op de weg terug is. In de warming up deed Niek Telgen alweer oefeningen met de bal en maakte hij een goede, gretige en gedreven indruk.

De verwachting is dat deze diesel binnenkort weer kan aansluiten, maar de tijd zal het leren. Niek Telgen zal de komende week weer intensief gaan trainen om te kijken of de blessure nu echt voorbij is.

Opstelling Asv Dronten

Eser Elmali (Jeroen Bokdam), Laurens Brouwer, Rik Breemhaar, Chris van Maanen (Bob Breemhaar), Tibor Liska (Ingmar Koster), Martijn Timmer, Vincent ter Burg, Jodi de Boer (Brian Harpe), Ricardo Talu, Kevin van der Vlag, Lucky Akot (Jeroen van der Meer).
Wissels: Jeroen Bokdam, Bob Breemhaar, Ingmar Koster, Brian Harpe, Jeroen van der Meer.
Geblesseerd/afw: Niek Telgen en Maurizio Sleurink.
Trainers: Raymond Schuurman en John Halsema
Teammanagers: Piet Bleeker en Duco van Dijk
Assistent scheidsrechter: Gerrit Hultink
Verzorgster: Conny Oosterkamp

Bliksemstart

Voor een kleine honderd toeschouwers gingen de Drontenaren furieus en ontketend van start. Meteen vanaf de aftrap was het raak en brak Kevin van der Vlag de ban door de snelle 1-0 op het scorebord te zetten.

Hier ging een mooie pass van Ricardo Talu aan vooraf die door Kevin van der Vlag met een geplaatste schuiver tegen de touwen werd geschoten voor de supersnelle 1-0 voor Asv Dronten in de eerste minuut.

Maatje te groot

De Drontenaren waren overduidelijk een maatje te groot voor de zondagvoetballers uit Aalsmeer. In een hoog tempo met een snelle balcirculatie en vlotlopende aanvalsgolven werden de rood groenen op eigen helft vastgezet en teruggedrongen.

Tot aan de 30e minuut was het een eenrichtingsverkeer met kansjes voor Ricardo Talu, Kevin van der Vlag en Lucky Akot. In de 15e minuut viel de 2-0 voor Asv Dronten toen Kevin van der Vlag met een oogstrelende dieptepass Ricardo Talu op avontuur stuurde. Op volle snelheid haalde Ricardo Talu heel fraai de achterlijn om vervolgens met een perfecte voorzet Lucky Akot in stelling te brengen voor de 2-0 voorsprong. De afwerking van Lucky Akot was een lust voor het oog en om je vingers bij af te likken.

Mindere fase

In de 25e minuut deed zich het eerste kleine kansje voor FC Aalsmeer zich voor, maar de Dronter doelman Eser Elmali greep goed in bij een inzet in de korte hoek. De gasten uit Aalsmeer loerden bij balverlies op de snelle counter, maar werden in het vangnet keurig opgewacht door de Dronter verdedigers Chris van Maanen en Rik Breemhaar.

Aan de andere kant was het telkens alle hens aan dek bij de super gevaarlijke indraaiende Dronter corners van Martijn Timmer. De doelman van FC Aalsmeer had enkele goede reddingen in huis op pogingen van Jodi de Boer, Laurens Brouwer en Kevin van der Vlag.

Een kopbal van Jodi de Boer werd met de nodige moeite door de doelman van Aalsmeer gekeerd en schoten van Chris van Maanen, Martijn Timmer en Kevin van der Vlag werden geblokt of gingen naast het doel. Op de backs maakten Tibor Liska en Laurens Brouwer een sterke indruk.

Prachtig doelpunt

Vlak voor rust kregen de groen witten weer een paar mooie kansen en had de doelman van Aalsmeer grote moeite om zijn verdedigers aan te spelen. Door intens en ontketend te storen brak er paniek uit in de verdediging van Aalsmeer en waren er hachelijke momenten te zien.

In de 38e minuut werden de Dronter supporters op hun wenken bediend en raakte iedereen in vervoering toen Kevin van der Vlag met een fluwelen pass Lucky Akot op avontuur stuurde. De voorzet van Lucky Akot op de vrijstaande Ricardo Talu was precies op maat, maar werd in twee instanties niet verzilvert waarna in de rebound Martijn Timmer met een verwoestende uithaal toesloeg voor de 3-0 ruststand.

Tweede helft

Beide teams wisselden er lustig op los en dit kwam het spel niet altijd ten goede. Bij Asv Dronten waren er met doelman Jeroen Bokdam en de spelers Ingmar Koster, Bob Breemhaar, Jeroen van der Meer en Brian Harpe nieuw fris elan in het team gekomen.
In de 46e minuut kwamen de gasten zomaar uit het niets terug tot 3-1.

De Dronter verdediging stond niet goed op te letten toen Aalsmeerder Damian Veldman de bal opzijn pantoffel namen strak langs doelman Jeroen Bokdam in de korte hoek schoot voor de 3-1 aansluitingstreffer.

Galavoorstelling

Nadat twee doelpunten van invaller Jeroen van der Meer wegens buitenspel waren afgekeurd volgde er een weergaloze galavoorstelling met schitterende doelpunten. In de 55e minuut lieten Martijn Timmer en Ricardo Talu een oogstrelende vloeiende aanval zien waarna Kevin van der Vlag met een intikker de 4-1 liet aantekenen.

Plotseling ging het ineens snel en lanceerde Brian Harpe met een adembenemende dieptepass de goaltjesgetter Kevin van der Vlag voor de 5-1 voor de groen witten in de 60e minuut.

Monsterzege

In de 62e minuut was het opnieuw raak toen Martijn Timmer met een strakke voorzet het hoofd vond van de zwarte Tulp Ricardo Talu.
Met een rake kopbal bij de eerste paal scoorde Ricardo Talu de dikverdiende 6-1 voor Asv Dronten. In de 65e minuut ontfutselde Jeroen van der Meer de bal bij een vertwijfelde Aalsmeer verdediger om vervolgens deze bal opzij te leggen op de vrijstaande Kevin van der Vlag voor de 7-1.

Het regende kansen en in de 72e minuut belandde een voorzet van Martijn Timmer op het hoofd van de inkomende Jeroen van der Meer. Met een rake geplaatste kopbal bij de tweede paal scoorde Jeroen van der Meer de 8-1 voor Asv Dronten.

Nadat Jodi de Boer twee keer de doelman op zijn weg vond ontstonden er ruimtes waardoor ook FC Aalsmeer nog twee kansen mocht noteren, maar het slotakkoord was voor Brian Harpe. In de 89e minuut scoorde Brian Harpe met schitterende diagonaal schot de uiteindelijke 9-1 voor Asv Dronten.

Man of the match: Kevin van der Vlag (vier keer raak).