Vrijdag, 20 september 2024

Asv Dronten moet wederom meerdere erkennen in Urk

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdagmiddag de polderderby tegen Urk met 3-1 verloren. Voor de rust nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong en die tik kwamen de Drontenaren niet meer te boven.

In Dronten waren de verhoudingen tussen beide partijen al duidelijk en dat was zaterdag niet anders. Urk had moeite met het zeer defensieve asv Dronten, waardoor het maar niet lukte om te scoren. Tot een dik half uur, toen Riekelt Jan Brands de score opende. Nog voor de rust was het wederom raak: Hessel Snoek tilde de stand naar 2-0.

Goal Lucky Akot

De tweede helft leverde van beide kanten een doelpunt op. Riekelt Nentjes was snel na de rust goed voor de 3-0 en in de slotfase redde A-junior Lucky Akot de Drontense eer. Hij zorgde voor een 3-1 eindstand.