DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten redt het niet tegen De Merino's: "Geen goal afgedwongen"

Asv Dronten redt het niet tegen De Merino's:
Pim Kaagman
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Asv Dronten is er zaterdag niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen De Merino's om te zetten in winst. De Drontenaren kregen best wat kansen op een goal, maar de bezoekers hadden aan één treffer voldoende voor de zege: 0-1.

Het openingsdoelpunt viel na ruim een kwartier, toen de bal bij de tweede paal werd binnengewerkt. Asv Dronten kroop vervolgens wat uit haar schulp, maar had geen geluk. "Jodi de Boer brak door, maar er werd een overtreding op hem gemaakt. Normaal gesproken een rode kaart, maar de scheidsrechter gaf geel. De scheidsrechterlijke beslissingen waren voor ons niet heel gelukkig", drukt trainer Pim Kaagman zich rustig uit.

De thuisploeg bleef daarna op de been, maar een gelijkmaker was teveel gevraagd. "In de eerste helft hebben we angstig druk gezet, maar in de tweede helft deden we dat wel goed. We kregen ook wel wat kansen, maar de bal ging er niet in. Dat kwam ook door de verdedigende kwaliteiten van De Merino's. We hebben geen goal afgedwongen", analyseert Kaagman, die zijn ploeg zodoende met 0-1 zag verliezen.

Twaalfde

Op de ranglijst zakte asv Dronten naar een twaalfde plaats. "Het zit heel dicht bij elkaar, iedereen kan van iedereen winnen. DTS Ede wint bij NSC en DZC bij Go Ahead Kampen. Het is heel spannend", weet ook Kaagman.