DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ASVD Korfbal sluit seizoen af met verplicht nummer en wil ‘stappen maken’

ASVD Korfbal sluit seizoen af met verplicht nummer en wil ‘stappen maken’
Wouter Neutel
Foto: ASVD (archieffoto)
Redactie: M.H.

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De korfballers van ASVD hebben het laatste duel van de veldcompetitie met 12-6 verloren. Het was in Hardinxveld-Giessendam een wedstrijd om des keizers baard, aangezien beide ploegen niet meer kampioen konden worden of degraderen.

Eerder dit jaar in Dronten kwam ASVD nog knap terug na de hele wedstrijd achter te hebben gestaan en won toen verrassend. Een scenario dat er gisteren niet in zat. Toch begon de ploeg uit Dronten wel goed.

Negen scores op rij

Door een sterk spelende Wouter Neutel en een scherpe Corne IJssennagger kwam ASVD op een 3-6 voorsprong. Even leek er weer een stuntje in te zitten. Maar toen ging de motor van HKC draaien en was het niet meer tegen te houden voor de Drontenaren. Ruststand: 12-6.

De tweede helft was er eentje die op papier afgedaan had kunnen worden. Bij HKC stond het in het teken van drie spelers die afscheid namen en ASVD hoopte dat het allemaal niet te lang zou duren om op tijd te komen voor de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue. De wedstrijd eindigde in een 21-13 overwinning voor HKC.

Doelstelling behaald

Wilbert Leendertse blikt kort terug op de wedstrijd èn op het seizoen: „Net als vorige week troffen we een tegenstander die ervaneren was. Onze jeugdige ploeg heeft een enorm goed seizoen gespeeld. Veel bijgeleerd, netjes de doelstelling van handhaving behaald en weer een stap verder in de ontwikkeling.”

De coach vindt het fijn dat hij geen afscheid hoeft te nemen van spelers uit het eerste team: „Op deze manier kunnen we volgend seizoen met elkaar de uitdaging aangaan of we nog meer stappen kunnen maken.”

Doelpunten ASVD

  • Wouter Neutel 3
  • Corne Ijsennagger 3
  • Arjen Kamer 3
  • Rodee Voortman 2
  • Robin ter Woord 1
  • Vincent van Bussel 1