Vrijdag, 20 september 2024

ASVD Korfbal vindt aansluiting met de top door 24-22 overwinning op Dindoa

Redactie: M.H.

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben zaterdag een zwaarbevochten 24-22 overwinning geboekt op het nog ongeslagen Dindoa. Door dit resultaat staan ASVD en Dindoa gezamenlijk op de tweede plaats met twee punten achterstand op Nova.

ASVD wist tot nu toe allerminst te overtuigen. Tegen Dindoa lieten de Drontenaren direct hun intenties zien. Binnen enkele seconden was het 1-0. ASVD was de betere sloeg en liep via 7-3 uit naar een 14-7 ruststand.

Geen formaliteit

Wie dacht dat de tweede helft een formaliteit zou worden, kwam bedrogen uit. Dindoa startte scherper, ASVD kwam nog op 16-10, maar hierna was Dindoa de betere ploeg. Op 16-15 had het team uit Ermelo de aansluiting weer gevonden en brak een spannende slotfase aan. Pas op 23-21 sloeg ASVD een beslissend gat.

Coach Wilbert Leendertse was tevreden: „Willen we bovenin meedoen, dan moest deze gewonnen worden. De eerste helft speelden wij gedreven en vanuit de afspraken. De voorsprong bleek echter niet genoeg voor een duidelijke en ruime overwinning. Door bij de les te blijven, konden we uiteindelijk wel twee punten bijschrijven.”