Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ASVD verliest laatste veldwedstrijd: „We missen scherpte in duels en afronding”

Wit Blauw - ASVD 23-19
Redactie: M.H.

KAMPEN - ASVD Korfbal heeft rde eturn tegen Wit Blauw met 23-18 verloren. Het was voorlopig de laatste wedstrijd op het veld. De selectie heeft nu een weekje vrij en speelt op 10 november het jaarlijkse starttoernooi als opwarmertje voor de zaalcompetitie.

ASVD/PV Systems startte voortvarend en kwam op een 1-3 voorsprong. Daarna herpakte Wit Blauw zich: 8-4. ASVD ging vervolgens goed mee in het spel van Wit Blauw, maar moest wel constant in de achtervolging. Met minimaal verschil werd de rust bereikt: 12-11.

In de achtervolging

Hetzelfde beeld in de tweede helft: Wit Blauw liep uit naar 14-11, maar ASVD ging in de achtervolging en kwam terug tot 15-15. Toen Wit Blauw wederom uitliep naar een voorsprong van drie doelpunten (18-15), was het verzet van ASVD gebroken. De Drontenaren konden nog wel aanhaken, maar het verschil werd nooit kleiner dan drie. Eindstand: 23-19.

Coach Wilbert Leendertse: „We spelen een goede wedstrijd, maar missen op de belangrijke momenten scherpte in duels en afronding. Als je reëel bent, moet je concluderen dat de winst er weliswaar in had gezeten, maar dat Wit Blauw de wedstrijd op ervaring uit kon spelen.”