Donderdag, 19 september 2024

ASVD Korfbal doorbreekt negatieve reeks: „Hele wedstrijd stoïcijns doorgespeeld”

Moment uit de wedstrijd ASVD Korfbal - DOS Kampen.
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Ik ben blij dat we de hele wedstrijd stoïcijns hebben doorgespeeld en DOS Kampen zonder punten terug naar huis hebben gestuurd”, zei aanvoerster Ingrid de Boer van ASVD Korfbal na de 20-18 overwinning op de Kampenaren.

ASVD had drie keer op rij verloren en snakte naar twee punten. Na een spannende wedstrijd met veel publiek van beide teams, sleepte ASVD inderdaad de punten uit het vuur.

Week van de scheidsrechter

Gisteren startte de week van de scheidsrechter. Na een presentje van beide teams te hebben ontvangen gaf de scheidsrechter het startsignaal. Het was ASVD/PV Systems dat via Marscha van der Hoop de score opende. DOS Kampen maakte snel gelijk en kwam gedurende de eerste helft steeds een of twee punten voor. ASVD scoorde echter mee en zo ging het de eerste dertig minuten gelijk op. Ruststand: 11-12.

Na rust zette ASVD de score in haar voordeel om: 15-13. Het bleef tot het einde spannend ondanks dat DOS Kampen niet meer op gelijke hoogte wist te komen. Met behulp van een goed invallende Lejon Bruijnekreeft speelde ASVD de wedstrijd uit. Er werd in de slotfase rommelig en slordig gespeeld, maar de twee punten waren deze dag het belangrijkst.