Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ASVD Korfbal neemt afstand van degradatiezone: „We hadden het goed voor elkaar”

Moment uit de wedstrijd ASVD - AVO.
Redactie: M.H.

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben de overwinning van vorige week tegen DOS Kampen een goed vervolg gegeven.Tegen hekkensluiter AVO was het krachtsverschil duidelijk en werd overtuigend met 24-16 gewonnen.

Voor ASVD/PV Systems was het een wedstrijd die gewonnen moest worden om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Bij een nederlaag zou AVO op gelijke hoogte komen.

Sterk begin

ASVD begon sterk. Er werd verdedigend veel druk gegeven en AVO had moeite om tot scoren te komen. Na tien minuten stond er dan ook al een ruime 6-2 voorsprong op het scorebord. ASVD had duidelijk het betere van het spel en gaf AVO niet de kans om aan te haken. Ruststand: 11-5.

Na rust kwam ASVD scherp uit de kleedkamer en met twee snelle doelpunten werd de stand naar 13-5 gebracht. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist. ASVD gaf AVO iets meer ruimte en met enkele afstandsschoten kwamen zij terug tot 15-10. ASVD was echter aanvallend scherp en via 18-11 werd het 24-16.

Tevreden

Coach Wilbert Leendertse was tevreden: „We begonnen erg sterk. Met name verdedigend hadden we het goed voor elkaar. Door veel druk te geven, gaven we AVO weinig kans. De tweede helft was in balans, maar omdat wij regelmatig bleven scoren, kwamen we niet in gevaar. Een prima overwinning waar de ploeg liet zien ook te kunnen overschakelen naar het wat tragere spel van de tegenstander.”